ВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИ
ВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИ
АКТУЕЛНОСТИ

Председник Јединствене Србије поклонио половину своје плате студентима ; 31.октобра 550 студената ће у организацији Скупштине града Јагодина посетити Беч

Јединствена Србија

18. Септембар 2017.

Председник Јединствене Србије поклонио половину своје плате студентима ; 31.октобра 550 студената ће у организацији Скупштине града Јагодина посетити Беч

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма дао пола своје плате за шесторо студената Факултета педагошких наука у Јагодини у њихове индексе, које је извукла служба факултета, стављено је по 50 евра. Марковић позвао и остале политичаре да помажу младе људе.

 

На Факултету педагошких наука у Јагодини данас је организована традиционална свечаност уручивања индекса бруцошима. Њих 210 полазника данас је примило индексе. Овој свечаности присусуствовао је и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

 

„ За нас у Јагодини млади људи су закон. Ви сте изабрали један од најтежих позива и ви треба да васпитавате нашу децу. Држава мора мало да повећа плату за просветне раднике, да вас стимулише да учите, да будете добри студенти, а касније и васпитачи, наставници и професори“ , изјавио је председник Скупштине града Јагодине Дрфаган Марковић Палма, обраћајући се броцошима Факултета педагошких наука у Јагодини.

 

„Мени су се неки ругали када сам на пријему грађана у Јагодини пре месец дана давао по 3, 4, 5, 6 и 12 000 динара. Они који су се ругали, за њих 3 и 6 000 динара није ништа, али на том пријему су били и родитељи чија су деца студенти. 95 посто студената добија по 3000 динара за две недеље од својих родитеља. Ти који су се ругали кажу да је то политички маркетинг. Ево данас као и претходних 6 година ја ћу одвојити пола своје плате и за 6 студената Факултета педагошких наука дати по 50 евра. Служба факултета нека извуче индексе“ рекао је Марковић.

 

„Ми у Јагодини сваке године водимо студенте у Беч. Ове године, 31. октобра, водимо 550 студената у Беч. Ми хоћемо да ти млади људи оду на екскурзију два или три дана, да виде како се живи у Европи и да се врате да живе и раде у Србији. Оно што је такође битно за будуће васпитаче и наставнике је да у Јагодини сваке године има више ђака првака него претходне. Ове године је то три, није неки број да се хвалимо, али је важно да се не смањује и да наставници и професори не остају без посла“ рекао је Марковић оценивши да је Факултет педагошких наука у Јагодини једна озбиљна институција у којој студирају студенти из 40 градова из Србије.

 

Студенти чији су индекси извучени и који су добили по 50 евра од председника Скупштине града Јагодине су : Невена Алексић из Краљева, Биљана Весовић из Крагујевца, Милица Милосављевић из Београда, Ивана Цекић из Лесковца, Жаклина Путујић из Зајечара и Александар Дамњановић из Београда.

 

Декан Факултета педагошких наука у Јагодини проф др Виолета Јовановић казала је да је град Јагодина посебан пример који много брине о студентима и младим људима, који се у овом граду, како је рекла, доживљајавају као најдаргоценији грађани.

 

 

Овогодишњи лауреат Повеље заслужног појединца који је допринео побољшању студентског стандарда је председник Студенстке конферецније Србије Милан Савић.

Јединствена Србија

13. Март 2018.

Председник Јединствене Србије разговарао са високим турским званичницима у Анкари

    ОДНОСИ СРБИЈЕ И ТУРСКЕ НИКАДА НИСУ БИЛИ БОЉИ   Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма разговарао је у Анкари са председником Парламента Турске Исмаилом Караманом, замеником премијера Т

Прочитај све

Јединствена Србија

12. Март 2018.

Председник Јединствене Србије разговарао у Турској са потенцијалним инвеститорима

Привредно политичка делегација града Јагодине на челу са председником Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драганом Марковићем Палмом данас је обишла три фабрике у индустријској зони Черкезкоy 100 километара з

Прочитај све

Јединствена Србија

11. Март 2018.

Председник Јединствене Србије предводи делегацију у посети Турској

  У четверодневну посету Турској јутрос је отпутовала 20 - члана привредно политичка делегација града Јагодине, на челу са председником Јединствене Србије, народним послаником и председником Скупштине града Јагодин

Прочитај све

Јединствена Србија

28. Фебруар 2018.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма и кандидат за градоначелника Београда коалиције СПС – Јединствена Србија Александар Антић, говорили су на преизборној трибини у месној заједници Велики Црљени у београдској општини Лазаревац

ПАЛМА : ДЕЦЕНТРАЛИЗОВАТИ СПОРТ И КУЛТУРУ „Хоћу да се децентрализује спорт и да се сви спортови финансирају из општинских буџета, а то се односи и на спортске клубове по селима, као и у градским месним заједницама.

Прочитај све

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>