СТРУКТУРА СТРАНКЕСТРУКТУРА СТРАНКЕ
ПОТПРЕДСЕДНИЦИПОТПРЕДСЕДНИЦИ

ПОТПРЕДСЕДНИЦИ

Основни задатака потпредседника Странке јесте да помажу како председнику тако и заменику председника у спровођењу одлука органа Странке. За свој рад одговорни су Председнику странке, Заменику странке и Скупштини.

Потпредседници се бирају на период од четри године на редовној Изборној Скупштини Странке, тајним гласањем. За потпредседника Странке могу бити изабрани кандидати који су добили већину гласова од укупног броја присутних делегата на Скупштини.

Функција Заменика председника може престати:

  1. оставком
  2. разрешењем
  3. смрћу

 

Јединствена Србија има 5 потпредседника. Потпредседници су:

Ратко Стевановић, рођен је 1944. године у Петини, општина Крушевац. Завршио је Електротехнички факултет. После дипломирања од 1971. године ради у Индустрији каблова, где је био на разним дужностима укључујући и руководеће као што су директор ООУР-а, директор Деоничарског друштва, директор "Топлане", Директор Бироа за стратешки развој. Обавља функцију градоначелника Јагодине. Ожењен је, отац двоје деце.

Војислав Вујић је рођен 29.10.1975. Завршио је Економски факултет. Од 2000-2007. године био је комерцијални директор Модне куће „Тодор”, док је од 2007- 2008. године био запослен у „Еуро банци ЕФГ”. Од 2008-2012 био је заменик председника Општине Врњачка Бања. У Скупштни Србије је народни посланик од 2012 године.

Божидар Илић је рођен 26.12.1954. год у Пироту, дипломирао је на Економском факултету у Нишу. Од 1980. год. до 2008. год. био запослен у Нишкој банци, ОТП банци, а преко 25 година ангажован на руководећим местима. Од 2008. год. до данас запослен је у предузећу „Дунав ауто“ ДОО Београд као регионални менаџер, саветник генералног директора и организатор наплате потраживања. Ожењен је отац двоје деце.

Ненад Филиповић, рођен 17.новембра, 1972.године у Лесковцу, завршио основну школу и Гимназију у Лесковцу, дипломирао математику на ПМФ-у у Нишу. Од 2000.-те у наредних 12 година радио као наставник математике, а од 2012 био члан Градског Већа. Био одборник Скупштине Града Лесковца у два сазива(2003. и 2012.) , био члан више управних и скупштинских одбора у Лесковцу, кандидат за посланика(2000-те и 2016-те). Оформио локалну политичку партију „Глас Разума“ и био њен председник до уједињења са Јединственом Србијом, где је и сада у функцији председника Градског одбора Лесковац.Ђорђе Косанић je рођен 24.10.1967. Магистар је биомедицинског инжењеринга. Дугогодишњи је приватни предузетник. Од 2005-2012 био је заменик директора Спортског центра „Младост“ у Краљеву. У Скупштини Србије je народни посланик.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИНАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ
Председник Јединствене Србије од данас званично почасни конзул републике Грчке у Србији

Јединствена Србија

17. Септембар 2018.

Председник Јединствене Србије од данас званично по...

 

 „Црна Гора да повуче признање независног Косова“, поручио је председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма током посете Црној Гори

Јединствена Србија

14. Септембар 2018.

„Црна Гора да повуче признање независног Косова“,...

 

„Србија води политику мира, али и политику достојанства“, поручио је председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма приликом сусрета са кубанским амбасадором Густавом Триста дел Тодом

Јединствена Србија

12. Септембар 2018.

„Србија води политику мира, али и политику достоја...

 

Организатори протеста на Косову и Метохији треба да буду клијенти Специјалног суда за ратне злочине ОВК

Јединствена Србија

09. Септембар 2018.

Организатори протеста на Косову и Метохији треба д...