ВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИ
ВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИВЕСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ, НОВОСТИ
ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА У МЕДИЈИМА

Интервију председника Јединствене Србије за

Денвни лист Блиц

11. Август 2013.

Интервију председника Јединствене Србије за

Приредила: Наташа Латковић

Премијер Ивица Дачић је најбољи председник владе свих времена, а министри који су смењени попут Динкића, Обрадовића, Мркоњића, Грубјешићеве и Калановићеве добро су радили. Сви су они веома способни, каже у разговору за „Блиц“ Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и Скупштине Јагодине.

 Марковић каже да му није јасно зашто је седам министара морало да напусти фотељу и верује да ће разлоге сазнати крајем августа, на седници Скупштине Србије на којој ће бити изабране њихове замене.

Зашто реконструкција траје оволико дуго?

- Није то лак посао. Има доста странака у власти и доста добрих људи. У Србији се данас цени способност, а не подобност за неку функцију.


Ко је најбољи министар?


- Дачић је био најбољи министар у претходној влади, а мислим да је најбољи председник владе свих времена. Сви председници влада за свог мандата нису путовали и обишли колико Дачић за годину дана.

 

Пуна кућа
Живи са синовима, снајама, мајком, супругом и унуцима
- У мојој кући живи нас дванаесторо - моја мајка, мој супруга, два сина, две снаје, петоро унучади и ја. То је зато што хоћу да Србија буде једна породица. Борим се против беле куге.

Имали сте понуде да уђете у неке друге коалиције. Хоћете ли остати лојални Дачићу?


- Како се данас лојалност показује? Можемо да будемо заједно све док Дачић добро ради. Он је проглашен за најбољег министра. Има велику популарност у међународним односима. За годину дана био је шест пута у Америци, путовао је у Брисел, Москву, Париз, Кину... Сигуран сам да добро ради и док буде тако, имаће подршку ЈС.


Да ли је Дачић бољи министар од Вучића?


- То оцењују грађани на изборима.


Поменули сте да сте ви други политичар по популарности у Србији.


- То показују све анкете у којима се помиње моје име. Ипак, многи истраживачи ме нису узимали у обзир.


Зашто не желите министарско место?


- Обећао сам грађанима Јагодине да нећу да прихватим функцију у Влади. С друге стране, имам пуно поверења у актуелне министре. Верујем Дачићу и Вучићу.


Зашто је привлачније бити председник Скупштине Јагодине него министар?


- Много је привлачније да на вашој визиткарти пише да сте министар, да имате службени аутомобил, да вас чувају три момка, да вам отварају врата... Међутим, никад нисам био преамбициозан и увек сам се борио да реализујем оно што сам обећао. Једини сам политичар и председник парламентарне странке који нема обезбеђење. И они из опозиције и позиције имају обезбеђење, минимум по пет момака. Неки из опозиције имају 15.

 

Колике су шансе да дође до избора?


- Избори нису потребни јер треба да добијемо датум за преговоре, да доведемо инвеститоре. Кад бисмо расписали изборе, изгубили бисмо два месеца на кампању. Па онда преговори о новој владајућој коалицији и програму. Све то ће замрзнути долазак инвеститора на минимум седам месеци, а 95 одсто партија које су сада део Владе биће и у следећој.


Да ли постоји политичар који је довео више инвеститора у Србију од вас?


- Нисам се бавио статистиком, али нико за годину дана није довео инвеститора колико ја. Очекивао сам да ће да ми помогне прошла влада - нису. Водили су у неке друге градове. Почео сам сам и добро ми иде. Када будем попунио индустријску зону у Јагодини, тражићу од Владе да ми да списак 20 градова да за две године доведем по неколико инвеститора у сваки, без неке министарске функције.

 
Јединствена Србија

08. Новембар 2013.

Интервију председника Јединствене Србије за „Наше новине“

Важите за једног од најбољих „пливача“ у политици. Осећате ли љубомору својих колега?  Можда има љубоморе појединих политичара, али ја се не обазирем.  Зашто политичарима, бар онима са којима сте

Прочитај све

Дневни лист Курир

10. Октобар 2013.

"Млади су закон"-председник Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодина уочи одласка 500 студената у Беч

 Наши студенти имаће прилике да виде како њихови вршњаци у Бечу живе. Јагодина је такође град који води рачуна о младима, а познат је наш слоган „Млади су закон“, рекао је Палма  Општина Јагодина в

Прочитај све

Вечерње новости

26. Септембар 2013.

Посао века за Јагодину: Италијанске кухиње за 200 милиона евра Италијанска „Група Тури“ производиће у Јагодини кухиње. Двадесетак радника иде на обуку. Већ потписани уговори о продаји

 Пројекат производње италијанских кухиња у Јагодини, које ће у наредних неколико година реализовати „Група Тури“ из Барија, доносиће годишње бруто приход од 200 милиона евра, а 99 одсто производње биће н

Прочитај све

Денвни лист Ало

26. Септембар 2013.

Драган Марковић Палма одбио поклон сат "Ролекс"

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић - Палма изјавио је данас у Барију да не би могао ни од једног инвеститора у Србији да прима поклоне, због чега је, како каже, одбио да прими ручни сат марке "Ролекс" ка

Прочитај све