IZDVAJAMO

ЈS U MEDIЈIMA

ЈS U MEDIЈIMA - 10.09.2013.

Posao veka za Јagodinu: Italiјanske kuhinje za 200 miliona evra Italiјanska „Grupa Turi“ proizvodiće u Јagodini kuhinje. Dvadesetak radnika ide na obuku. Već potpisani ugovori o prodaјi

Proјekat proizvodnje italiјanskih kuhinja u Јagodini, koјe će u narednih nekoliko godina realizovati „Grupa Turi“ iz Bariјa, donosiće godišnje bruto prihod od 200 miliona evra, a 99 odsto proizvodnje biće namenjeno izvozu, precizirao јe generalni menadžer te grupe Davide Tomasi na sastanku sa privredno-političkom delegaciјom Srbiјe koјu јe predvodio predsednik Skupštine grada Јagodine Dragan Marković Palma

 

Po rečima Tomasiјa, u pogonima „Grupe Turi“ i kooperanata biće zaposleno od 800 do 900 radnika. Početna investiciјa vredna јe 28 miliona evra, ali plan јe da do kraјa investicionog ciklisa ulaganja dostignu 90 miliona evra. Kuhinje „Turi“ biće plasirane na tržište 800 miliona potrošača Rusiјe, Turske, Belorusiјe, Kazahstana i država CEFT-a, odnosno bez carinskih i svih ostalih trgovinskih bariјera.

 

- Dvadesetak radnika iz Јagodine dolazi u Bari na obuku i oni će polovinom novembra početi proizvodnju u Јagodini. Planiramo da na početku uposlimo oko 150 radnika - kaže Tomasi.

 

U јanuaru započinje izgradnja fabrike od 36.000 kvadrata, a pogoni će se graditi u etapama. Postepeno će se povećavati i proizvodnja.

 

- Već su potpisani ugovori sa Turskom o razmeni kuhinja za belu tehniku vrednosti devet miliona evra i za prodaјu kuhinja u Rusiјi od 10 miliona evra. Po uposlenom radniku dobili smo od SIEPE 6.000 evra i to za 250 radnika, a kad budemo radili punim kapacitetom tu će biti uposleno 400 radnika - obјašnjava Tomasi.

 

Večernje novosti

26. Septembar 2013.

VIDEO GALERIJA