ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 06.06.2021.

Отворена Канцеларија Јединствене Србије у Паралији

ПАЛМА : ТРАЖИЋУ ОД ГРЧКЕ ДА УКИНЕ ОБАВЕЗАН ПЦР ТЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ

"Данас отварамо Канцеларију Јединствене Србије у Паралији и ово је седма година како ради Канцеларија Јединствене Србије у Паралији. Прошле године смо имали паузу због короне. Ове године довели смо у Паралију 600 људи, од тога 500 лекара из 25 здравствених установа од Новог Сада до Прешева. Ми смо навикли када отварамо Канцеларију у Паралији да буде присутно од 4000 до 7000 људи, али овај пут је то изостало због епидемиолошких мера у Грчкој и ја се извињавам оним грађанима из Србије који су навикли да дођу, али због мера нисмо могли да организујемо као сваке године и да заиграју српско коло на улици у Паралији" , рекао је председник Јединствене Србије на отварању Канцеларије те странке у Паталији. "Канцеларија Јединствене Србије у Паралији никада се није бавила политиком. Ово је српска кућа за све туристе из Србије и никада нисмо тражили да ли је неко члан неке партије или да се учлани у Јединствену Србију, ако му наша партија учини неку услугу. Ми смо се понашали као доктори у складу са Хипократовом заклетвом. Ко год се јавио, ова Канцеларија му је помогла. Дешавало се да неко мора да се врати раније кући због неког проблема и ми смо ту помагали, а имали смо случајева и тешких саобраћајних несрећа , да људима обезбедимо и санитетско возило до Солуна, а касније долази санитет из Србије и превози те наше грађане до болница у Србији. Сваке године у ову Канцеларију сврати између 30 000 и 35 000 људи. Сви који овде сврате добију српску дуњу ракију, сок, кафу и да упознају грађане из других делова Србије и да у нашој Канцеларији гледају спортске преносе и навијају за нашу репрезентацију и наше клубове" изјавио је Марковић . "Ми имамо максималну подршку и градоначелника града Катерини коме припада Паралија и свих институција у Грчкој . Последњих дана грађани Србије су чули да ће Грчка можда да призна независно Косово и ту информацију, која није била тачна , смо исправили и добили потврду грчких званичника да се то неће десити. Српски и грчки народ су велики пријатељи, али није довољно само да се дружимо , већ и да појачамо економску сарадњу. 2019. године сам тражио да они туристи из Србије који дођу више пута у исто одмаралиште , да имају посебан статус и нижу цену хотелских услуга и имао сам обећања министарства из грчке регије Македоније са седиштем у Солуну за то, али се десила корона и остало је да се то реши" каже Марковић .

" Сада је огтоман проблем са улазом у Грчку , јер граница и прелаз Евзони ради до 23 сата па прави паузу до 07. Грађани Србије не смеју да чекају на прелазу Евзони зато што ће ове године највише туриста од свих држава , који долазе у Грчку , бити из Србије. Шта је још проблем, Грчка треба да ослободи српске туристе обавезног ПЦР теста и да они на своју здравствену одговорност донесу одлуку да ли ће да дођу. ПЦР тест кошта 80 евра у Србији, као и у другим државама и онда за четверочлану породицу треба 320 евра за ПЦР тестове, а за те паре могу да изнајме апартман у Грчкој за летовање. Упутићу писмени захтев за то надлежној институцији у Грчкој . Грчка јесте члан Европске уније, и мора да поштује правила Европске уније, али не и све препоруке", истакао је председник Јединствене Србије.

ЗАХВАЉУЈУЋИ ВИЗИЈИ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА , СРБИЈА ЈЕ ДАНАС ЦЕЊЕНА И ПОШТОВАНА У ЦЕЛОМ СВЕТУ

"Овде важи правило да се носе заштитне маске, а ми у Србији имамо ту срећу да смо прва држава која је у понуди имала четири врсте вакцина против корона вируса и да смо прва држава која је створила превентиву кроз изградњу нових клиничких центара, болница и домова здравља и да тога није било питање је где би сместили те корона пацијенте. И морам и да похвалим и председника Србије који је имао визију да све то обезбеди. И сада је Србија, као једна мала држава која је имала негативну медијску етикету, дошла у ситуацију да је сви цене у свету и поштују . Грађани многих земаља су долазили да се вакцинишу у Србији, као например из Аустрије, Немачке. Ми смо били у здравственом смислу јачи од Немачке , економски најмоћније државе у Европи. И то не може нико да ниподаштава и да каже "то су паре грађана Србије и тако даље". И да не причам о некима који то говоре, зна се где су у њихово време отишле паре грађана Србије. У један џеп код једног човека, кога су на срећу грађани Србије препознали као зло и он више не може бити ни председник кућног савета. Данас је свако ко пређе српску границу поносан, јер Србија више није оно што је била пре 10 или 12 година. Ми морамо и се боримо како да запослимо све који нису запослени, али и ту предњачимо и ту смо најбољи на свету, Србија је права дестинација која даје сигурност капиталу и која има здравствену сигурност, политичку стабилност и међународну популарност. То нема ниједна држава на свету ", рекао је Драган Марковић Палма. Отварању Канцеларије Јединствене Србије у Паралији присуствовали су и народни посланици Јединствене Србије Живота Старчевић и Ђорђе Косанић , функционери те странке као и нацелник Поморавског округа Горан Милосављевић.