ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 08.06.2021.

ПАЛМА : ПРЕСУДЕ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА СУ ПОЛИТИЧКЕ ПРЕСУДЕ

„Ми не можемо да будемо геноцидан народ, јер нисмо водили освајачке, него одбрамбене ратове. Хашки трибунал је направљен за Србе и веома мали број Срба или готово нико није добио ослобађајућу пресуду. А сетимо се ко су они који су ослобођени. Хрватски генерали Анте Готовина и Младен Маркач. Они су ослобођени за „Олују“, а то је злочин који треба да се изучава као злочин у основној школи. Анте Готовина је првостепено био осуђен на 24 године затвора, а онда ослобођен. А шта се десило између прве осуђујуће и друге ослобађајуће пресуде. Да ли су дошли неки други сведоци који су рекли „није крив он него неко други“. А ко је тај други ? Рамуш Харадинај, Насер Орић и сви они који су изазвали ратове у Хрватској, Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији су ослобођени или са врло благим казнама. Генерал Ратко Младић је био командант Војске Републике Српске и сигуран сам да Ратко Младић никада није издао наређење да се убијају цивили или да се ради нешто што је противно међународним конвенцијама када је у питању рат. Када би сабрали на колико година су осуђени Срби у Хашком трибуналу, а колико ови други који су изазвали све ратове однос је 1:1000. Србију су бомбардовали због Рачка, а Рачак се није нашао ни у једној оптужници Хашког трибунала. Хашке пресуде су политичке пресуде и политичке одлуке, а не правне и у складу са међународним правом. Мени је у разговору у Вашингтону, бивши заменик ЦИА за Балкан Стив Мејер рекао да, када су у питању они који раде за америчке интерсе нису терористи. Запад хоће на индиректан начин да оправда НАТО агресију на Србију разноразним пресудама и траже на све начине оправдање, као и ова квази опозиција у Србији која кука како су њима угрожена права. Они се боре за заштиту жена, а њихов лидер Драган Ђилас је тукао своју жену и њеног оца. И за то постоји потписана пријава од стране Иве Ђилас, његове бивше жене. То су лудаци, силеџије, плаћеници и криминалци у тој партији на чијем челу је Драган Ђилас. У наредних месац дана информисаћу све амбасаде у Београду ко је Драган Ђилас и да је то зашто се он залаже и његови плаћеници су они сами одавно згазили. Тако се залажу за алиментациони фонд, а управо је Драган Ђилас тукао и своју жену и њеног оца јер није хтео да плаћа алиментацију. Ђиласе, дај бре тој жени паре, као што и сви обични људи у држави плаћају алиментацију. Ја сам прошле среде поднео кривичну пријаву против Драгана Ђиласа, по основу пријаве његове жене против њега, за насиље у породици. За све оно за шта се Драган Ђилас залаже је управо он радио у најгорем смислу. И све оно што Европски парламент спочитава Србији на европском путу су управо лажне оптужбе које стижу од Драгана Ђиласа и његови плаћеника и они штете Србији. Како лажу Брисел, тако лажу и грађане Србије“, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, гостујући на ТВ Пинк.

ГРЧКИ ЗВАНИЧНИЦИ СУ НАМ ПРЕНЕЛИ СТАВ ДА ГРЧКА НЕЋЕ ПРИЗНАТИ ТАКОЗВАНО НЕЗАВИСНО КОСОВО

„За време боравка у Грчкој имали смо више састанака са политичким и црквеним званичницима Грчке. Оно што је важно је то да смо добили информацију да Грчка никада неће признати такозвано независно Косово, односно да Канцеларија Косова у Атини, која је добила и политичка овлашчења, неће прерасти у амбасаду. Митрополит Солунски Варнава, који је и члан Светог Синода Грчке православне цркве нам је пренео тврд став да Грчка правиославна црква никада неће гласати за нешто што је на штету Србије и српског православног народа. И то је за нас вема важно, као и то да председник Србије Александар Вучић има одличне односе са грчким премијером Мицотакисом“, рекао је председник Јединствене Србије.

ВОДИМ 1000 ПОЉОПРИВРЕДНИКА ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ У СЕПТЕМБРУ ОВЕ ГОДИНЕ У ПАРАЛИЈУ

„Септембра ове године водићу у Паралију 1000 пољоприведника из целе Србије и као и до сада све о трошку донатора, а у организацији Скупштине града Јагодине. Пољопривредници су током корона вируса и полицијског часа били у страху ако су на трактору или у њиви, а на селу су људи навикли да се друже и није исто као у граду где 50 посто људи не зна оног ко станује преко пута. На селу оду да попију пиво пред задругом, да оду један код другога на кафу, када се суши месо, када се коље пастрма, то је начин живота наших пољопривредника. Ја не желим да изговарам термин „сељаци“, јер смо ми политичари некада већи сељаци од самог сељака. Пољопривредни прозвођачи су господа. Долази време да наши пољопрвредни прозиводи имају своју цену, да се исплати да се ради пољопривреда, држава доста помаже, даје субвенције, мање је проблема са откупом, једино да заштитимо српске производе од увоза онога што се поризводи у Србији. Ја више волим нашу киселу малу јабуку, него ону велику са запада, која је пуна хемије“, рекао је Марковић.