ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 17.09.2021.

ПАЛМА : ЗАГРЕБ, ПОДГОРИЦА И САРАЈЕВО ПРОМОВИШУ ПОЛИТИКУ ПРОШЛОСТИ, А СРБИЈА ЈЕ ЗА ПОЛИТИКУ БУДУЋНОСТИ, САРАДЊЕ И ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА. МИЛО ЂУКАНОВИЋ ЈЕ ОД ЧЕТНИКА ПОСТАО УСТАША

„Јуче је Мило Ђукановић био у Загребу и чули смо његове поруке, које су биле антисрпске. Али тог истог Мила Ђукановића су Хрвати називали четником, када је говорио о заједништву са Србијом и братским односима српског и црногорског народа. Данас је Мило Ђукановић од четника постао усташа и он данас иде и корак даље што ни Хрвати нису урадили и хоће да отме имовину Српске православне цркве, наше цркве и манастире. Србија се не меша у унутрашње ствари Црне Горе, али не може мирно да гледа покушај отимања имовине Српској православној цркви. Мени је жао већинског црногорског народа који није за такву политику какву води Мило Ђукановић. Грађани Црне Горе, који се баве туризмом, хотелима и апартманима, знају да без српских туриста нема економског напретка. Али политике у Подгорици, Загребу и Сарајеву су љубоморне на Србију, на економски развој Србије, на међународну популарност. Србија је на свим светским ранг листама од здравства до економије у врху. Они у Загребу, Подгорици и Сарајеву промовишу политику прошлости, а ми се залажемо за политику будућности, за сарадњу и економски развој. У Загребу, Подгорици и Сарајеву се баве ратном реториком, јер хоће на тај начин да политички опстану. Народ у Србији, Хрватској, Црној Гори и Босни и Херцеговини више неће да ратује, него хоће да сарађује. Ми не васпитавамо децу да су нам непријатељи деца из окружења и држава бивше Југославије, као што то неки у окружењу раде. Мило Ђукановић, Зоран Милановић, Бакир Изетбеговић и Драган Ђилас морају да схвате да Србија није ни Авганистан ни Сирија, а ни секунде на РТС - у нису оно што су биле пре 20 година“, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на ТВ Хепи.

ДА СЕ БРАТИСЛАВ ДИКИЋ ЗВАО НАСЕР ОРИЋ ИЛИ ХАШИМ ТАЧИ ОДМАХ БИ ГА ОСЛОБОДИЛИ

„Пример Братислава Дикића који је провео више од 4 године у самици казамата Мила Ђукановића је најбољи пример Ђукановићеве власти. Да се Братислав Дикић звао Насер Орић или Хашим Тачи би био одмах ослобођен. Ко ће сад да плати ту самицу од 1578 дана за генерала српске полиције кога је Мило Ђукановић прогласио терористом. То је једна велика срамота која не може да се опере. Надам се да ће генерал Дикић наплатити то што је чамио у казамату у Црној Гори без икаквог разлога, али не може наплатити ту тортуру, одвојеност од породице и морал. То иде на душу Милу Ђукановићу“, рекао је Марковић.

НЕ ЗНАЈУ ВИШЕ КАКО СРБИЈУ ДА ЗАУСТАВЕ НА ЕКОМОНСКОМ ПУТУ

„Одлука бившег Високог представника у Босни и Херцеговини Валентина Инцка да је негирање геноцида кривично дело је резултат глобалне политике јер више не знају како да зауставе Србију на економском путу, а на европски пут ћемо мало да причекамо, јер стално нешто ново измишљају. Од Србије траже да признамо такозвано независно Косово, али сигуран сам да ова власт то никада неће урадити“, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.