ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 26.02.2021.

ПАЛМА ПОЗВАО БИЛ ГЕЈТСА ДА ДОЂЕ У СРБИЈУ И ПРОБА ДОМАЋЕ СРПСКО СУВО МЕСО

"Бил Гејтс, трећи човек на листи најбогатијих људи на свету, пре седам дана је промовисао своју књигу и позвао свет да почне да производи месо у лабораторији и да сви пређу на вештачко и синтетичко месо. Ја позивам Бил Гејтса да дође у Србију и посети било ког нашег пољопривредног произвођача и проба наше домаће суво месо из пушнице. У лабораторији се праве вакцине, а месо зна се како. У обору, па у пушници. Позивам Бил Гелтса да дође и ми ћемо му све организовати, јер он има милијарде, али има и ону змију мамбу у џепу" , рекао је данас председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма на промоцији сувог меса из његове пушнице из села Кончарева. Промоција је организована у просторијама Јединствене Србије на Теразијама у Београду, а присуствовали су председник Скупштине Србије Ивица Дачић и његов син Лука, Светлана Цеца Ражнатовић, Ђани, амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко, амбасадор Грчке у Србији Јоргос Дијакофотакис и амбасадор Кубе у Србији Густаво Триста Дел Тодо. "Ово суво месо је од товљеника од 130 кг, месо стоји усољено 5 дана и суши се у пушници 15 сати. Мој снимак на Фејсбуку са сушења меса има 1 533 000 прегледа. Ја овај начин сушења меса нећу да брендирам" рекао је Марковић и позвао све медије да се што мање баве вирусом и вакцинама, а што више позитивним темама. "Ви новинари и сниматељи сте, после лекара и здравствених радника, најизлозенији вирусу. Свакога дана разговарате са много људи, а не знате ко је од њих заражен. Замолите ваше уреднике да што више промовишу позитивне ствари" казе Марковић који је замолио медије, а било је представника 46 медија, да данас не причају о политици. "Данашњи моји гости су моји пријатељи и Дачић и Цеца и Ђани и њихове екселенције и нас је ујединило заједништво и пријатељство. Када говоримо о сувом месу нема ништа лепше него када одете са неке славе и тај домаћин вам, како се каже у Србији "прати месо". И дођете куци и једете то и ништа слађе нема. Ми у Србији волимо да омрсимо браду. Инаце ово суво месо из пушнице породице Марковић први су пробали моји унуци и они дају најбољу оцену" казао је Марковић.

ДАЧИЋ : ЈА И ЦЕЦА СМО СА ЈУГА МИ ЗНАМО КАКО СЕ МЕСО СПРЕМА

"Ја и Цеца смо са југа Србије и ми знамо за те обичаје припремања домаћег меса. Ово суво место из Палмине пушнице смо више пута пробали јер идемо код њега на славу и често се дружимо. Могу да кажем да је одлично и српска храна је најбоља, само што ја често морам да водим рачуна о килажи" рекао је Дачић.

ЦЕЦА: 6 МЕСЕЦИ ПОСТИМ

"Ја за разлику од Дачића немам проблема са килажом јер годишње 6 месеци постим. Једем месо јер протеини не гоје а не једем хлеб. Знам како је у кући породице Марковић, долазимо једни другима на славу. Ово суво месо је одлично. Драго ми је да сам гост на овој опуштеној конференцији за новинаре.

РУСИЈА ИМА СЛИЧНУ ХРАНУ КАО СРБИЈА

" Мени ово није први пут да пробам месо из Палмине кухиње. Иначе ми у Русији имамо сличне специјалитете, имамо и пихтије и суво месо. Ја морам рећи да је нас све овде окупило пријатељство. И драго ми је да данас не причамо о политици" рекао је Харченко.

КУБА ПРИПРЕМА 4 ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА

Амбасадор Кубе у Србији Густаво Триста Дел Тоди изјавио је да Куба има много специјалитета, али се разликују од ових у Србији. " Желим и да кажем да су у Куби у току испитивања 4 вакцине против корона вируса и да цемо врло брзо да знамо њхову ефикасност" рекао је Дел Тодо.

ОВО МЕСО ЗАСЛУЗИЛО ЈЕ ДА БУДЕ У МАРКЕТИМА

Амбасадор Грцке у Србији Јоргос Дијакофотакис високо је оценио квалитет сувог меса који је данас било на менију код Палме на Теразијама. "Ово суво месо је одлично и заслужује да се нађе у маркетима", рекао је Дијакофотакис.

Новинари који су пробали суво месо из Кончарева кажу да је одлично и да Палма може конкурисати и познатим домаћим произвођачима.