ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 17.09.2023.

1.200 ЉУДИ ИЗ СРБИЈЕ НА ЗАЈЕДНИЧКОЈ СВЕЧАНОЈ ВЕЧЕРИ У ГРЧКОЈ

За делегацију из Србије предвођену Драганом Марковићем Палмом у Грчкој приређена свечана вечера

2400 чланова великим аплаузом дочекало је у сали Наутилус Палас у Неа Мудањи на првом прстену грчког полуострва Халкидики председника Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палму. Ради се о делегацији од 1180 људи и 20 њихових гостију, која у грчком граду Ханиоти борави 5 дана у организацији Скупштине града Јагодине, а о трошку донатора. На почетку обраћања Марковић је информисао све присутне о једном преминулом члану делегације. "17 година у нашој организацији водимо наше грађане у неке стране државе и никада се није десило да један члан делегације премине. Нажалост и поред борбе наших лекара који су у делегацији и грчких лекара, члан делегације Слободан Радосављевић из Јагодине је преминуо од срчаног удара. Молим да му сви заједно, нас 1200, одамо пошту минутом ћутања" рекао је Марковић, након чега је цела сала мирно стајала један минут. "Ми смо само ове године у Грчку и у Беч водили укупно 2730 људи, 350 студената у Беч, 1200 људи јуна месеца у Ханиоти и сад 1180. И све то и трошку донатора, којима се захваљујем и који су желели да остану анонимни. Један од донатора је Јединствена Србија од пара које добија из буџета на основу 8 народних посланика, јер наш мото од оснивања странке је да буџет троше грађани, односно они који га и пуне" казао је Марковић .

АПЛАУЗ ЗА ВУЧИЋА И ДАЧИЋА

"Ја сам о одласку ове делегације информисао председника Србије Александра Вучића као и увек до сада и молим да председника Србије поздравимо великим аплаузом" рекао је Марковић након чега се салом проломио аплауз, а онда је уследио још један на помињање Ивице Дачића, који је заслужан уз председника Вучића што је, како је рекао Палма, 18 држава повукло признање такозваног независног Косова.

ПАЛМА ПРЕУЗЕО И УЛОГУ МАТИЧАРА - ДВОЈЕ МЛАДИХ РЕКЛО "ДА"

У делегацији у посети Грчкој је 1180 људи из 20 градова и општина Србије, а међу њима и Дарко Алексић и Емилија Томић из Врања, који су изразили жељу да се вере управо на овој свечаној вечери . Дарко је пред 1200 људи извадио прстен и запросио Емилију. Драган Марковић Палма је преузео улогу матичара и упитао обоје "Да ли ти...", након чега је уследило "ДА" и велики аплауз. У српској делегацији су здравствени радници из 20 здравствених установа из Србије, пољопривредници, привредници, студенти, пензионери, људи из града и са села, а како је рекао Марковић , од 1180 чланова делегације, њих 200 никада није било на мору.