ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 23.10.2021.

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД 144 ЧЛАНА У КОЈОЈ ЈЕ ВЕЋИНА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА ИЗ 18 ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА ИЗ СРБИЈЕ ЈУТРОС КРЕНУЛА ПУТ ЕГИПТА

Јутрос је са аеродрома Никола Тесла, а у организацији Скупштине града Јагодина, пут Египта одлетела делегација од 144 члана од којих већину чине здравствени радници из 18 здравствених установа из Србије.

У Хургади, у Египту, боравиће од 23. до 30. октобра, лекари и медицинске сестре и медицински техничари који раде у ковид оделењима или ковид амбулантама. Остали део делегације, коју предводи Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодина, чине привредници и новинари.

Планирано је да наши здравствени радници обиђу једну од ковид установа у Хургади . Иначе у том познатом туристичком летовалишту епидемиолошка ситуација је међу бољима у свету.

Град Јагодина, ове године је већ водио једну делегацију од 130 лекара и медицинских сестара и техничара из 15 здравствених установа из Србије у априлу месецу у Хургаду. У јуну град Јагодина је водио 600 здравствених радника из 25 здравствених установа у Паралију, у Грчку .

Палма је изјавио да је ово начин на који жели да искаже захвалност здравственим радницима у борби за животе наших људи и позвао је још једном грађане да се вакцинишу јер је то једини начин да се победи у борби против вируса.

И ово, као и сва претходна путовања, плаћена су искључиво средствима од донатора.