ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 30.08.2022.

Драган Марковић Палма добио улицу у Паралији у Грчкој

ПАЛМА ЈЕДИНИ СРБИН КОЈИ ЈЕ ДОБИО УЛИЦУ У ЈЕДНОЈ СТРАНОЈ ДРЖАВИ ЗА ЖИВОТА

Одлуком Скупштине града Катерини председнику Јединствене Србије, народном посланику и председнику Скупштине града Јагодине Драгану Марковића Палми додељена је улица у Паралији која од 29.08. 2022. године носи његово име. Таблу са именом Драгана Марковића Палме на пригодној свечаности открили су градоначелник града Катерини Константинос Куокодимос на чијој територији се налази ова улица дуга 6,5 километара и Драган Марковић Палма. Свечаности су присуствовали одборници града Катерини и чланови српске делегације у посети Грчкој. "У Грчкој је веома тешко да неко ко је страни држављанин добије улицу и тај који покрене тако нешто мора бити веома храбар. У случају Драгана Марковића Палме, он јесте из друге државе, али та држава је велики пријатељ Грчке. Пре свега исте смо вере и чувамо исту традицију, породицу, веру и домовину. Брате Драгане урадили смо најмање што смо могли за тебе. Ти си заслужио улицу у овом делу Грчке ", рекао је обраћајући се присутнима градоначелник Катерини Константинос Куокодимос.

ПАЛМА : ШТА ЋУ , УВЕК СЕ НАЂЕМ НА ЛИСТИ СА ВЕЛИКАНИМА

"Име ове улице делим са грађанима Србије, са свима онима који долазе на одмор у регију Пиерија чији је главни град Катерини. У свету има улица чија имена носе Срби попут Карађорђа, Николе Тесле, Краља Петра Првог Карађорђевића , Милутина Миланковића, али ја нисам великан као они, али сам можда једини Србин који је добио улицу за живота и то је много јаче него када неко добије улицу постхумно. Ја желим и да се захвалим и грчкој влади и премијеру Мицотакису што Грчка не признаје једнострано проглашену независност Косова и што помаже Србији на европском путу. Неко ко добије улицу у свету, прво треба да буде признат у селу у коме живи, у граду у коме живи, а ја у последњих 7 изборних циклуса добијам у селу Кончареву где живим преко 90 посто гласова, а на последњим републичким изборима моја коалиција је победила у Јагодини. И та победа и мени и Ивици Дачићу даје сатисфакцију да помажемо председнику Србије Александру Вучићу да видимо како да сваки грађанин Србије живи од свог рада и како да дочекамо и испратимо зиму можда и боље од неких богатијих европских држава. Ја сам добио и највиши орден Српске православне цркве, Орден Светог Саве Првог степена, а то су добили Ђоковић и Путин и шта ћу, увек се нађем на листи где су неки великани", рекао је Драган Марковић Палма И поручио "нека живе Србија И Грчка које никада нико не мозеу да раздвоји". Марковић је рекао и да сада они који први пут долазе у овај део Грчке могу да у навигацији укуцају "улица Драгана Марковића Палме" и стићи ће до плаже. Присутне је поздравио и председник месне заједнице Коринос где се налази Улица Драгана Марковића Палме, Јоанис Мортанасис, који је изразио захвалност Драгану Марковићу Палми.

Улица Драгана Марковића Палме налази се на улазу у Коринос, када сиђете са аутопута и води вас до хотела Медитераниан Виллаге у Паралији.