ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 26.11.2022.

Драган Марковић Палма на 5. Редовној изборној Скупштини Јединствене Србије једногласно од стране 1600 делегата изабран за новог - старог председника Јединствене Србије

ПАЛМА : ТРАЖИЋЕМО ДА СЕ ИЗБОРНИ ЦЕНЗУС ВРАТИ НА 5 ПОСТО

У препуној МТС дворани у Београду одржана је 5. Редовна изборна Скупштина Јединствене Србије којој је присуствовало 1600 делегата, руководство Јединствене Србије, као и гости из коалиционих партнера, СПС - а, СНС- а и дипломатског кора.

Изборној Скупштини Јединствене Србије присуствовали и председник СПС Ивица Дачић, потпредседник СНС Милош Вучевић, као и министри Бранко Ружић, Ђорђе Милићевић, Новица Тончев, Раде Баста, као и Александар Антић, Владан Заграђанин и Горан Милосављевић из СПС-а, амбасадори Русије, Египта, Палестине, Алжира, Либије, политички саветник амбасаде Кине, као и представника делегације Европске уније у Србији.

Након химне Србије, приказан је филм о раду Јединствене Србије, као након чега се присутнима обратио председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

"За Јединствену Србију је најважније да има континуитет у програму и раду од њеног оснивања. Ми смо државотворна странка, што смо показали и обиласком преко 12 држава где смо проширили међународну сарадњу, а са великим Египтом смо пријатељски сарадњу пребацили на економску. Ми се боримо за децентрализацију Србије што је у доброј мери и постигнуто захваљујући и Српској напредној странци, председнику Вучићу и нашој коалицији СПС - Јединствена Србија - Зелени Србије. Фабрике се отварају у целој Србији и Србија данас има најмању незапосленост у историји. Вучић води праву политику која гласи "туђе нећемо, а своје не дамо". Желим да истакнем и нашег коалиционог партнера Ивицу Дачића, за чијег прошлог мандата министра спољних послова је 18 држава повукло признање лажне државе Косово" рекао је Марковић.

'"Ми ћемо у парламенту дрзаве тражити да се изборни цензус у Србји врати на 5 посто. Опозиционе партије које су ушле у Скупштину Србије пре су се растале него што су се састали и те партије коче Србији на путу ка Европској унији, примају паре из иностранства, а раде против Србије. Неки међународни фактори не нападају Вучића због Вучића, него због Србије. И сви који нападају нашег председника губе изборе у својим државама као Бакир Изетбеговић и Мило Ђукановић, а изгубиће их и Пленковић и Милановић" казао је Палма.

"Рад наше партије оцењују грађани на изборима, а наша коалиција СПС - Јединствена Србија - Зелени Србије добила је 100 000 гласова више на последњим парламентарним изборима у односу на претходне. Ја ћу тражити и да у Скупштини Србије пре уласка у салу да се одузимају фасцикле са написаним говорима. Ови из опозиције када говоре о Косову И Метохији читају написане говоре. Да видим шта ће да причају о Косову када им се одузме фасцикла. Ми ту ништа не читамо јер Косово и Метохија је наш живот. Ми треба да се понашамо као Јевреји, а то је да је оно што је наше је светиња. Своје резултате најбоље видите када се поредите са комшијама. Из Хрватске је 5 пута више људи отишло него из Србије. Наши људи се враћају у Србију, а то је најважније за сваког оца, мајку, деку и баку. Последњих 10 година је у Србији као никада у историји направљено ауто путева, регионалних путева, болница, клиничких центара, скола, никада нису биле веће плате и пензије. Поред субвенција за пољопривреднике које никада нису биле веће, предложићемо да држава обезбеди за господина пољопривредног произвођача кредите у натури" изјавио је Драган Марковић Палма.

ПАЛМА : СРБИЈА ЈЕ ПРЕ 10 ГОДИНА БИЛА ЕКОНОМСКИ СЛЕПАЦ

"Србија је пре 10 година била економски слепац и тадашња власт је морала због пара да прихвати све што од је од њих тражила Европска унија. А знате за што никада неће гласати Јединствена Србија? Да два мушкарца иду у цркву и да се венчају и да се љубе у уста. И никада нећемо гласати за нешто што је штетно за Србију. Гласаћемо за оно што се живе живот, да се живи од свог рада" рекао је председник Јединствене Србије.

Присутнима се обратио и Ивица Дачић.

ДАЧИЋ : МОРАМО ДА ЧУВАМО СЛОБОДУ И МИР

"Ми смо слободарски народ и не трпимо тиранију и окупатора и зато наш народ сматра да међународна заједница није праведна. Од Србије тражи да призна такозвано Косово, а Врховни суд Велике Британије је донео одлуку да Шкотска не може на референдум о отцепљењу без сагласности централне владе у Лондону. А та иста Велика Британија је признала једностраног проглашено независно Косово без сагласности централне владе у Београду. Живимо у тешким временима и зато морамо да чувамо слободу и мир. Поносни смо на резултате постигнуте са СНС и из социјално економске сфере и у међународној политици. Највећи БДП у историји, најмања незапосленост, највеће плате и пензије и за све то је потребна политичка стабилност. Коалиција СПС - Јединствена Србија - Зелени Србије ће увек бити челични део политичког јединства и стабилности Србије. Ми желимо победу Србије" поручио је Дачић.

ВУЧЕВИЋ: СРБИЈА ЈЕ НАША КУЋА И МИ СЕ ПИТАМО

"Оно што ред налаже , а и срце хоће. У име Српске напредне странке и председника Александра Вучића желим успешну Редовну изборну Скупштину Јединственој Србији.

10 година траје наша сарадња са СПС и Јединственом Србијом и за тих 10 година променили смо Србију значајно набоље, од стабилне економије, инфраструктуре до регионалне и међународне сарадње. И хвала Ивице и Палма што сте били уз нас све ове године. И све то што смо урадили, ништа се то не подразумева. За то се радило. Све што смо заједнички урадили ништа није пало са неба. Заслужили смо. Нама више него икад треба оно што је у називу ваше партије, а то је јединство. Ајмо сви да будемо јединствени и да кажемо "ово је наша кућа и ми се питамо", рекао је потпредседник СНС Милош Вучевић.

АМБАСАДОР ЕГИПТА : МОЈ СИН КАЖЕ ДА БИ ЖЕЛЕО ДА ЖИВИ У СРБИЈИ 300 ГОДИНА

Изборној скупштини Јединствене Србије обратио се и амбасадор Египта у Србији Басел Салах. "Ја и моја породица живимо годину дана у Србији, а мој син који има 8 година ми је рекао да би желео са остане у Србији 300 година. Србија и Египат имају дипломатске односе од 1908. године и следеће године облележићемо 115 година дипломатских односа. Ми са нестрпљењем очекујемо посету председника Вучића Египту. Ја сам веома захвалан Драгану Марковићу Палми што могу да се обратим овако важном скупу. Драган Марковић Палма је много допринео побољшању политичких и економских односа између Србије и Египта и био сам срећан када сам прочитао вест да је господин Палма изабран за председника Групе пријатељства Србије и Египта у Скупштини Србије" истакао је амбасадор Египта. Након свечаног дела уследио је радни део 5. Изборне скупштине Јединствене Србије на којој је Драган Марковић Палма једногласно од стране 1600 делегата изабран за председника Јединствене Србије. За потпредседнике странке изабрани су Ратко Стевановић, Раде Баста, Марија Јевђић , Војислав Вујић Живота Старчевић, Ненад Филиповић, Дејан Манић, Ђорђе Косанић , Дејан Писаревић , Марија Јовановић, Дејан Игњатовић и Стево Гркинић. Изабрани су и Главни и Извршни одбор странке.