ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 20.06.2021.

Драган Марковић Палма на обележавању Свете Тројице у Кончареву код храста старог 200 година

ПАЛМА : КО РАДИ ПРОТИВ СВОЈЕ ДРЖАВЕ ТАЈ ЈЕ НАЦИОНАЛНИ ТЕРОРИСТА. ОВИ ИЗ ДЕЛА ОПОЗИЦИЈЕ СУ КАО СЕКТА, А КО РАДИ ПРОТИВ СВОЈЕ ДРЖАВЕ, АКО НЕ БУДЕ КАЖЊЕН ФОРМАЛНО, БИЋЕ КАЖЊЕН ОД “ОНОГА ГОРЕ”

“Оно што је најважније у ово време је да сви морамо да будемо јединствени, када неке светске силе и неке државе које су чиниле бившу Југославију, све време раде на штету грађана Србије. Тако ми имамо и у Србији неке из опозиције који стално раде против државе Србије и грађана Србије. Малочас је наш свештеник Срђан рекао да “морамо чувати село од зла и гмизаваца”. А ја слободно могу да кажем да таква појава постоји и у политици и то је као нека секта, која све време лажима жели да убеди грађане Србије да је живот и оно што се ради у Србији нешто другачије. То се зове национални тероризам, који чине двојица председника две опозиционе партије у Србији, којима на данашњи дан не желим да помињем имена, а зна се на кога мислим. Та двојица стално шаљу неке примедбе, које само они виде из њиховог угла и Европском парламенту и другим међународним инстиуцијама, које одлучују о Србији и њеним грађанима и зато Србија оволико дуго чека на европском путу и зато се Србији стално нешто замера. Србији се замера то што је Србија постала економски моћник, не само на Балкану, него и у Европи. Оно што је за нас најважније је да будемо јединствени, а они који раде против грађана Србије, сигуран сам да ће они бити кажњени, ако не формално, онда од “оног горе”, јер, ако ми не верујемо да нешто постоји, а постоји сигурно, онда се питамо где проводимо време и за кога живимо”, рекао је председник Јединствене Србије на традиционалном обележавању Свете Тројице у Кончареву.

ЦРКВА И ДРЖАВА У СРБИЈИ СУ ЈЕДИНСТВЕНИ

“Већина грађана Србије традиционално обележава неке верске празнике, али битно је поред традиције, да ми верујемо у оно што радимо. Традиција је једно, а верност и да знаш због чега то радиш, због чега то славиш је друго. Морам и да похвалим председника Србије Александра Вучића за однос државе према цркви. Приликом моје последње посете Солуну, када је нашу делегацију примио Митрополит Солунски Варнава, један од 5 чланова Синода Грчке православне цркве, Митроплит Варнава ми је рекао како у последњих седам, осам година, држава Србија много помаже цркви. Црква и народ морају бити заједно и једино тако можемо да победимо све оно што се зове зло, 1999. године је то био НАТО пакт, а данас је то зло невидљиво. Оно што је данас важно је да су држава и црква јединствени око националног питања. Никада нећемо признати такозвано независно Косово. Албанци су и јуче на задушнице показали, како би изгледали српски православни храмови и надгробни споменици када би они постали члан УНЕСКА. Албанци би када би постали члан УНЕСКА све српске православне цркве и споменике угасили. Међународна заједница ћути о рушењу српских споменика на Косову и Метохији, а ћути и део опзиционих партија у Србији. Србија тражи да се Албанци понашају према православним храмовима и споменицима, онако како се Србија понаша према другим верским заједницама у Србији”, рекао је данас председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма на традиционалном обележавању Свете Тројице уз Кончареву код храста старог око 200 година.