ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 16.01.2022.

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА: УСТАВНЕ ПРОМЕНЕ НА ОПШТЕ ДОБРО СВИХ ГРАЂАНА

У родном Кончареву код Јагодине на референдуму о уставним променама изјаснио се председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма са породицом. Марковић јер том приликом поручио да се након уставних промена очекује ефикаснији рад суских органа а у корист свих грађана.

- Моја породица и ја заокружили смо да, јер очекујемо да после измене устава судски процеси буду ефикаснији и да се не чека по 5 година да се они заврше. Промене Устава биће на опште добро свих грађана Србије, а позитивно мишљење о тим променама дала је и Венецијанска комисија – казао је Марковић.

Марковић је немогућност Срба да се о референдуму изјасњавају на Косову и Метохији назвао великом неправдом и додао да се тиме крши међународно право а да се Србија неће одрећи тог дела своје територије.

-Косовски Албанци све што су потписали не поштују, почев од Бриселског споразума до Резолуције 1244. Оно што они раде Србима, то је велика неправда, јер Срби у Северној Митровици имају право да гласају и на изборима И на рефрендуму. То право им је сада ускраћено и међународна заједница ћути о томе. Значи крши се међународнои право, јер су Косово и Метохија саставни део Републике Србије и то ће увек бити. Не постоји та сила која ће нам наредити да гласамо за независно Косово – рекао је Драган Марковић Палма председник Јединствене Србије.

ЂОКОВИЋ ЖРТВА САМО ЗАТО ШТО ЈЕ СРБИН

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма је поводом пресуде аустралијског суда Новаку Ђоковићу истакао да је Новак жртва само зато што је Србин. Марковић је изразио уверење да ће Ђоковић и његова породица из свега изаћи јачи и да ће он наставити да побеђује.

- Пресуда Ђоковићу је изненађење јер је он имао сагласност аустралијских власти и организатора турнира да уђе у Аустралију и испунио је све услове за то. Он има и дипломатски пасош и није заслужио да се тако опходе према њему. Ђоковић И његова породица ће изаћи из свега овога јачи и он ће наставити да побеђује. Новак Ђоковић, не само је најбољи спортиста Србије И света, он је и најбољи споритста свих времена. Он је жртва само зато што је Србин, да је којим случајем Енглез, Немац или Швајцарац све ово у Аустралији му се не би дешавало. Изнеднађују ме ставови Надала и Федерера јер они никада неће заузети Новакову позицију – казао је Марковић.