ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 22.06.2020.

“Грађани су оценили наш рад високом оценом”, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма оценио је резултате јуче одржаних локалних, покрајинских и парламентарних избора у Србији.

 

"Желим на почетку да честитам председнику Александру Вучићу на изборној победи, која значи наставак политичке и економске стабилности у Србији. Могу да констатујем да сам задовољан резултатима наше коалиције на републичким изборима. Наиме на прошлим изборима 2016. године наша коалиција Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија - Драган Марковић Палма освојила је 29 народних посланика. На јучерашњим изборима смо освојили 32 народна посланика. То је показатељ да је народ позитивно оценио наш рад и дао нам високу оцену. Желим да се захвалим грађанима који су гласали за нашу коалицију на републичком нивоу и да им поручим да ћемо у наредном временском периоду наставити да радимо истим темпом за Србију и сваког њеног грађанина.

 

Желим да честитам изборни резултат свом коалиционом партнеру, другу, брату и свим функционерима СПС а. Наша коалиција траје 12 година и наставиће да се бори за боље сутра сваког човека у Србији. 

 

Када су у питању локални избори посебно желим да се захвалим Јагодинцима који су дали велико поверење нашој коалицији. Наша коалиција освојила је 70% гласова или 17 од 21 одборночког мандата. Једна листа је добила 2 одборничка мандата а две листе по 1 мандат у Скупштини града Јагодина. Грађани су оценили са веома високом оценом све оно што смо урадили на локалним изборима. Ми смо у претходне четири године били у коалицији са Социјалистичком партијом Србије и Српском напредном странком, наставићемо заједно да радимо и у наредном временском периоду, да доносимо одлуке које су корисне за наше грађане, да наставимо тамо где смо стали. Могу да констатујем да је ово стварно велики резултат имајући у виду да и није била нека кампања због короне. Желим да кажем да је Јединствена Србија изашла у доста општина сама на локалне изборе и да је остварила добре резултате. У Бачком Петровцу 35%, Нишкој бањи 12,26%, у Лесковцу 9%, Врању 8,5%, Димитровграду 7%, Врањској бањи, Сврљигу, Жабљу по 3,5 %. У 9 градова смо сами прешли цензус. Желим да се захвалим и грађанима у овим местима који су гласали за нас, како у Лесковцу и Врању тако и у свим осталим местима. Јединствена Србија ће наставити да се бори за свој програм да у свакој општини буџет троше они који га и пуне а то су грађани, борићемо се против политичког запошљавања, да не могу одборници и они који имају политичке функције у градовима и општинама да примају плате. То ће бити наш задатак у наредном временском периоду" закључио је Марковић.