ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 03.07.2024.

ЛОПОВ НИКОЛА ФАЛСИФИКОВАО АНАЛИЗУ ГРАДСКЕ ВОДЕ У ЦИЉУ ДА СТВОРИ ПАНИКУ КОД ГРАЂАНА ЈАГОДИНЕ. СТАНДАРД ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ!

Текст кривичне пријаве :

ОСНОВНОМ ЈАВНОМ ТУЖИЛАШТВУУ ЈАГОДИНИ И ПУ У ЈАГОДИНИ

На основу члана 343 Кривичног законика ("Сл. гласник РС", бр. 85/2005, 88/2005 - испр., 107/2005 - испр., 72/2009, 111/2009, 9121/2012, 104/2013, 108/2014, 94/2016 и 35/2019) ЈП "Стандард из Јагодине подноси

КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ

против Николе Радосављевића из Јагодине, председника градског одбора СНС у Јагодини и народног посланика, због дела изазивања панике и нереда из члана 343 КЗ РС. кривичног закона РС.

Никола Радосављевић је дана 03.07.2024. године у 17:37 минута на свом Фејсбук профилу поделио вест са профила Српска напредна странка Јагодина, на коме је иста вест објављена 20 минута раније, да су анализе воде Завода за јавно здравље у Ћуприји показале присуство бактерије стрептокок у води коју испоручујемо грађанима Јагодине. Ту вест је проследио и порталу Србија Данас, који је вест такође пренела под насловом „ЛАЖУ ГРАЂАНЕ ЈАГОДИНЕ ДА ЈЕ ВОДА ИСПРАВНА“ (https://www.sd.rs/.../lazu-gradane-jagodine-da-je-voda...).

На свом фејсбук профилу као и на порталу Србија данас је објавио делове анализе воде који су намењени само за потребе предузећа и злонамерно их је поставио и фалсификовао са намером да код грађана изазове панику и уверење да се од њих крију резултати испитивања воде.

Тендециозним постављањем само неких делова испитивања воде желео је да створи утисак да се грађанима не достављају праве информације.

ЈП Стандард је одмах по хаварији на цевоводу обавестио грађане о нестанку воде и константно их информисао о узроцима нестанка воде и времену поновног успоствљања редовног снабдевања. Напомињемо да је до хаварије дошло 26.06. и да смо истог дана из разлога предострожности обавстили јавност да вода није исправна за пиће већ се иста може користити само у техничке сврхе.

ДОКАЗ: Веб страница предузећа од 26.06.2024.год.

Завод за јавно здравље Ћуприја је по избијању хаварије радио резултате за изабрана точећа места где је утврђена неисправност за одређена точећа места. Никола Радосављевић је на свом фејсбук профилу поставио део анализе из које се не може видети датум узорковања , где је наведено да једно точеће место има стрептококе фекалног порекла.

ДОКАЗ: Копија дела анализе

У анализама које су достављене данас 03.07.2024.године анализа за точећа места је другачија у односу на она које је он поставио на свом профиилу.

Такође, анализе од 03.07.2024.године су достављене само директору предузећа путем мејла и није нам познато како и на који начин је он дошао у посед ових информација које искључиво користи предузеће.

Овом приликом Никола Радосављевић је том лажном вешћу имао намеру да изазове панику и нереде код грађана Јагодине. Како би поткрепио лажну вест Никола Радосављевић је уз лажну вест приложио и слику наводне анализе воде Завода за јавно здравље у Ћуприји у којима стоји присуство стрептокока фекалног порекла у узорцима воде ( слика анализе у прилогу ).

Напомињемо да узорковање воде раде искључиво запослени из Завода за јавно здравље на одабраним точећим местима у граду, тако да не могу друга лица да узимају узорке и достављају њима на анализу.

Анализе воде које добијамо од Завода за јавно здравље у Ћуприји апсолутно нису доступне трећим лицима а свакако не могу бити доступне Николи Радосављевићу, па постављамо питање како је Никола Радосављевић могао да ступи у посед једне такве анализе? Да ли је злоупотребио службени положај народног посланика и председника Градског одбора СНСа у Јагодини?

Предлажем да Основно јавно тужилаштво предузме све мере из своје надлежности ради утврђивања извршења овог кривичног дела.

ЈП „Стандард“Јагодина

Директор,

Снежана Арсић, мастер.екон.