ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 15.02.2021.

ПАЛМА : АКО ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ У РОКУ ОД ПЕТ ДАНА НЕ ВРАТИ СРПСКОГ АМБАСАДОРА У ПОДГОРИЦУ ПОЗВАЋУ ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ ДА НЕ ИДУ НЕ ЛЕТОВАЊЕ У ЦРНУ ГОРУ

„Желим да пошаљем поруку и новој Влади Црне Горе. Уколико господин Здравко Кривокапић, премијер Црне Горе, мисли да искористи гласове за једнократну употребу онда се грдно преварио. Нису то гласови за које је Србија давала смернице за кога да гласају грађани Црне Горе, већ је то био програм актуелног премијера Кривокапића и коалиције на чијем је челу био. Црна Гора је протерала амбасадора Србије из Подгорице, а са друге стране жели да српски туристи одлазе у Црну Гору и да пуне буџет Црне Горе. Уколико у року од 5 дана премијер Кривокапић и црногорска влада не врате српског амбасадора у Подгорицу, ја ћу у Скупштини Србије позвати све грађане Србије да не иду на море у Црну Гору. Пустите ви ту љубомору, пошто је Србија боља од вас и ви не можете да стигнете Србију ни када је у питању економија ни када су у питању вакцине. Даћемо вам ми вакцине и даће вам председник Србије Вучић вакцине да се вакцинишу грађани Црне Горе и Србија хоће да сарађује са свим републикама бивше Југосавије. Али ова црногорска влада је велико изненађење и за оне који су за њу гласали и за оне који су били против у Црној Гори. Надам се да ће ова моја порука стићи до господина Кривокапића, са којим сам се видео пре два месеца на једном месту, то је тужно место било и ја сам му рекао „надам се да неће бити исти као Мило Ђукановић који је водио србомрзачку политику“. Кривокапић се на те моје речи само насмејао и ништа није одговорио. И сада га јавно прозивам. И шта ми да радимо када је у Србији већа просечна плата, када у Србију долазе инвеститори, а не иду у Црну Гору, па нисмо им за то криви ми, ни Вучић ни Дачић. И знате када Црна Гора може да стигне Србију у економији или било ком другом смислу ? Када би ми ишли пешке, а они да возе мотор Кавасаки – значи никада. Чекам одговор Здравка Кривокапића, да ли ће вратити срског амбасадора у Подгорицу. Ја ово радим у своје име и у име своје странке и не радим ни по чијем налогу, ни председника Србије, ни неког министра или Владе Србије“, поручио је данас председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, на обележавању 17 година постојања и крсне славе Јединствене Србије у њеној централи Јагодини.

ДОЗВОЛИТЕ ЗВЕЗДИ БАР 10 000 НАВИЈАЧА ПРОТИВ МИЛАНА

„Моја порука Кризном штабу Републике Србије и Влади Србије је да дозволи део публике на утакмици Лиге Европе између Црвене звезде и Милана, која се 18. фебруара игра на стадиону „Рајко Миитћ“. УЕФА је дозволила трећину стадиона, односно око 15 000 гледалаца. Ајде не мора 15 000. Нека буде 10 000. Спорт се игра због публике и да младе људе упутимо да им идоли буду на спртским теренима, а не они који се налазе тамо где се налазе, а који имају аутомобиле од по 200 – 300 000 евра, а знате да је једна велика криминална група ухапшена пре пар дана. Дакле, моја порука надлежнима је да дозволе Звезди део публике и да дочекамо један од највећих клубова на свету са 10 000 навијача на нашој Маракани и да испратимо Милан поражен, да му честитамо на борбености и да победи Црвена звезда. Да игра Партизан или било који други наш клуб ја бих исто тражио. Такође позивам Кризни штаб да угоститељима дозволи да им радно време буде уместо до 20, до 23 часа“, изјавио је Драган Марковић Палма.

ДАНАС СЕ ЧУЈЕ ГЛАС ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ

“Јединствена Србија је партија чији глас се чује. Јуче смо имали прилике да видимо извештај на РТС – у, да је Јединствена Србија трећа партија у парламенту по искоришћеном времену за скупштинском говорницом, а прва смо партија у парламенту по цитирању у медијима. Наши говори су слични као говори наших колега у парламенту, али користимо друге термине и усмерени су ка бољем животу грађана Србије. И све оно што смо говорили у парламенту и разлог зашто смо, као коалиција СПС – Јединствена Србија ушли у коалицији са Српском напредном странком је управо да смо веровали да ће таква позитивна реализација бити и можемо слободно да констатујемо да Србија никада није имала боље резултате него последњих година“, изјавио је Марковић. „Аустрија као једна богата земља запада и чланица Европске уније још увек нема вакцине за своје грађане, а Србија има на располагању три врсте вакцина. У Јагодини је пре неки дан боравила висока делегација једне велике компаније и рекли су „свака вам част и вашем председнику“. Аустрија нема вакцину зато што се политика умешала. У Србији, полтика коју води председник Александар Вучић и председник Скупштине Србије Ивица Дачић је политика која ствара пријатељства и не руши стара пријатељства. Ми желимо да сарађујемо са целим светом и да кажемо шта жели Србија и у САД и у Немачкој и у Француској. Позивам све да чувамо наш идентитет, да чувамо Српску православну цркву, да никада не признамо независност Косова и Метохије“, рекао је Марковић.

У ЈАГОДИНИ ОВЕ ГОДИНЕ ТРИ НОВЕ ФАБРИКЕ

Коалиција СПС – Јединствена Србија – Српска напредна странка у Јагодини одлично ради. И наставићемо тим темпом. Ове године у Јагодини ће бити оворене три нове фабрике. Отварање фабрике немачког Фишера у јагодинској индустријској зони заказано је за 10. 06. ФИШЕР ће запослити 350 радника, а ради се о светском гиганту, који је први у свету почео да производи типлове и шрафовску робу. Кинеска фабрика за производњу гранула се гради у насељу Винорача преко пута италијанске фабрике Мобил тури и она ће запослити 100 радника. Трећи је аустријски Шибел који производи електромоторе за велика индустријска постројења. Јагодина је данас град у Србији град са највећим бројем инвеститора у односу на број становника“, рекао је Марковић. Досадашни колачар, потпредседник Јединствене Србије, народни посланик и председник Градског одбора у Лесковцу Ненад Филиповић предао је славски колач за наредну годину потпредседници Скупштини Србије, потпредседници Јединствене Србије и председници Градског одбра у Краљеву Марији Јевђић. Обележавање страначке славе Јединствене Србије протекло је уз поштовање епидемиолошких мера.