ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 10.10.2022.

ПАЛМА : ЕВРОПСКА УНИЈА ЛАЖЕ СРБИЈУ ОД 2000. ГОДИНЕ

“Европска унија лаже Србију од 2000. године, са обећањима да ће Србија да уђе у Европску унију само да уради још ово или оно, а Србија је све што је тражено од ње урадила и шта се сада дешава, сада нам уводе индиректне санкције преко Хрватске. Свакога дана премијер Хрватске Андреј Пленковић и председник Хрватске Зоран Милановић нападају Србију и председника Вучића, али Пленковић који је председник владајућег ХДЗ -а никада није имао мању популарност у Хрватској него што има сада. Обични људи више не желе да слушају ту њихову реторику како смо им ми непријатељи, како не треба да сарађују са Србијом, али Европска унија преко те Месне заједнице у Европској унији која се зове Хрватска стално нешто захтева од Србије, али сигуран сам да ће председник Србије Александар Вучић задржати своју досадашњу политику јаке и стабилне Србије која води рачуна о својим интересима”, изјавио је гостујући на телевизији Пинк председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

СРБИЈА РАДИ ОНО ШТО ЈЕ ДОБРО ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ И ЗАТО ИВИЦА ДАЧИЋ И ЈА ПОДРЖАВАМО ВУЧИЋА

“Србија и њена дипломатија на челу са председником Александром Вучићем врло добро зна шта треба да ради и шта нас очекује ове зиме. Ја мислим да се Србија никада боље није припремила у задњих 20 година него сада и што се тиче хране, гаса, струје и нафте. И сигуран сам да Александар Вучић неће прихватити оно што Макрон и Шолц траже по питању Косова и Метохије. Србија неће признати такозвано независно Косово. Србија ради оно што је добро за грађане Србије и зато Ивица Дачић и ја, СПС и Јединствена Србија подржавамо председника Александра Вучића. Сигуран сам да Србија неће ићи испод својих црвених линија, јер ако би признали такозвано независно Косово, које нећемо никада признати, онда би уследиле друге уцене, пре свега у Рашкој области или Санџаку”, оценио је Драган Марковић Палма. “Шта год Србија урадила, било какву мрежу гасовода или нафтовода имаћемо проблем јер је Србија кућа на путу на Балкану, али Србија данас није економски слаба као што је била пре 15 година, Србија је данас економски независна држава и сама зарађује и обезбеђује све што треба за њене грађане и не могу више да је уцењују. Када као држава немате паре онда вас сви уцењују и раде шта год желе са вама. Данас такав случај са Србијом није”, казао је Марковић.

НЕ МОГУ ОНИ ДА СЕ СВАЂАЈУ СА РУСИЈОМ ПРЕКО СРБИЈЕ

“Не могу они да се свађају са Русијом преко Србије. Србија није започела рат и нема одговорност и када би Србија увела санкције Русији рат не би престао. Ми смо против рата било где на свету. Моје мишљење је да ће рат у Украјини да престане оног тренутка када Украјинци положе оружје и кажу “ми више не желимо да гинемо”. Неће да попусте ни Американци ни Европска унија ни Русија, а жртва су цивили и обични грађани са обе стране. Сви ратови у свету се воде због економије и то је познато свима, а посебно нама у Србији. Русија је напредовала у економском смислу, војни је моћник, Русија снабдева огроман број грађана у свету са храном, гасом и нафтом и Русија је почела да смета. Ми смо за мир, да престане рат сада и одмах”, казао је Марковић.

НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ МЕ МИНИСТАРСКА ФУНКЦИЈА, НЕЋЕМО ГЛАСАТИ ЗА КУНТА КИНТЕ

“Ја уопште не размишљам о министарској функцији, никада нисам ни размишљао, ја радим како да помогем Србији и захваљујући Јединственој Србији чији сам председник многа су врата у свету отворена, у Грчкој, Египту, Турској, Аустрији, Румунији, ајде да свако од политичара нешто уради. Ја сам човек из живота и једини сам политчар који живи на селу, а могао сам да пређем у Београд. Министарске функције ме не интересују, али Јединствена Србија неће да гласа за Кунта Кинте, а то су они који питају где је лево, а други му каже “ то је контра десно”, да би знао где да скрене лево. Критеријум је само способност, а не подобност и сигуран сам да Вучић неће правити грешке као неки пре њега”, рекао је председник Јединствене Србије.