ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 28.10.2021.

ПАЛМА : КАДА МЕ КРИТИКУЈЕ ОВА ОПОЗИЦИЈА ТО ЗНАЧИ ДА ДОБРО РАДИМ

РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ МЕНЕ И ЊИХ ЈЕ ШТО СУ ОНИ ПУТОВАЛИ САМИ У ЕГЗОТИЧНЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ ДА ОТВАРАЈУ ПРИВАТНЕ РАЧУНЕ А ЈА ВОДИМ ЛЕКАРЕ, ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ, СТУДЕНТЕ СРЕДСТВИМА ОД ДОНАТОРА 

"Када ме критикује опозиција у Србији окупљена око Драгана Ђиласа то значи да ја добро радим и ја их позивам да ме што више критикују, а ја ћу да појачам своје активности на добробит грађана. И ја сам поносан када ме такви као што је Драган Ђилас нападају. Када ме нападну ти лопови, силеџије, лудаци и криминалци ја имам још већу популарност међу грађанима. Што не казу Драган Ђилас и ти његови "мало је Палма одвео у Египат, само 144 човека, ја из опозиције би одвео 500 људи". Тако да се такмичимо, а не лазима", изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковиц Палма у интервјуу за ТВ Коперникус у Хургади, а на питање водитеља да ли сте видели како вас напада опозиција како трошите буџетска средства за путовање лекара.  
"Али ти из те Диласове опозиције не заслужују да ове моје речи из Хургаде путују и да они то слушају. Цео трошак комплетног путовања и боравка у Хургади 144- члане делегације у којој је 125 здравствених радника из ковид зона из 18 здравствених установа платио је донатор који је желео да остане дискретан. Ми смо добили овде у Хургади најповољније цене зато што је власник ланца хотела Титаник мој пријатељ и зато што сам ја пре две године у Хургади проглашен за најпопуларнијег странца и зато сам добио Оскар популарности. Када дође државни ревизор у Скупштину града Јагодине он види ту ставку донација и такође види да ли су те паре наменски потрошене" каже Марковић. "Када су у питању лекари, медицинске сестре и техничари они немају цену, ништа за њих не можемо да кажемо да је скупо. Они су у овој ковид ери најхуманији и најугроженији, јер су свакодневно у контакту са пацијентима оболелим од ковида и њихов посао је данас најтежи у последњих 50 година. Ја сам поносан када неког усрећим, тако сам радио и као дете и тако ме отац васпитао. Ја то не радим због политичких поена. Од 2004. до 2021 године 70 000 грађана је путовало негде у нашој организацији. И све су донатори платили осим одласка ђака са територије града Јагодине који су завршили 4. и 8. разред основне школе и оних који су завршили средњу школу на море, јер је то плаћано из буџета града Јагодине. Сва остала путовања, укључујући и ово платили су донатори. Само ове године смо средствима од донатора водили 900 лекара и медицинских сестара у Хургаду у априлу и сада и у Паралију у јуну месецу. Водили смо и 992 пољопривредника у Паралију крајем августа почетком септембра. 
Нека опозиција покрене неке своје старе везе када су били на власти. Али те су везе биле само у корист њихових џепова, а не за грађане. Разлика између мене и њих је што су они сами путовали на егзотичне дестинације како би тамо отварали рачуне а ја водим лекаре, пољопривреднике, студенте... " истакао је Марковић. 
"Наши здравствени радници су из Црвених зона дошли на Црвено море и опет се враћају да спасавају животе и поносан сам што сам им бар мало помогао да се опусте након 18 месеци жестоке борбе против короне, а то их нажалост чека и када се врате" поручио је Палма.