ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 05.08.2022.

ПАЛМА : КОАЛИЦИЈА СПС – ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА ЋЕ ПОДРЖАВАТИ ВУЧИЋА И АКО НЕ БУДЕ ДЕО НОВЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ. У ПАРЛАМЕНТУ ЋУ СЕ БОРИТИ ЗА НАРОД И РЕЗУЛТАТЕ, А НЕ ЗА ФУНКЦИЈЕ

“Председник Србије Александар Вучић је понудио учешће у Влади Србије коалицији СПС – Јединствена Србија и када му нисмо требали. Ја ни тада нисам тражио никакву функцију. Вучић је био веома коректан. Ни сада се ми не боримо за функције, иако требамо и ако Вучић сматра да неко из наше коалиције вреди и може да помогне ми ћемо му помоћи. Исто тако сигуран сам да нико од 31 посланика коалиције СПС – Јединствена Србија неће рећи “ја више нећу да подржавам Вучића зато што нико од нас није на некој функцији”. Без обзира на то и даље ћемо да подржавамо председника Србије Александра Вучића”, изјавио је гостујући на телевизији Хепи председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

“Ајде да се не боримо за функције, него да се такмичимо ко ће шта урадити и на основу резултата да добије оцену, а оцену дају грађани Србије. Зашто је председник Вучић добио толико гласова грађана Србије - зато што је добро радио. Зашто је коалиција СПС – Јединствена Србије победила у Јагодини на републичким изборима – зато што смо добро радили. И Ивица Дачић је један од најбољих министара у историји Србије. Није СV прича, СV су резултати”, рекао је Марковић. “Да није цензус спуштен са 5 на 3 посто 90 посто партија из опозиције не би ушло у парламент. Ти из опозиције су се пре растали, него што су се састали. Наш народ каже “дај човеку позицију, па ћеш видети колико вреди”. А замислите да ови из опозиције имају власт. Обезбеђење би морало између њих да стоји свакога дана. Тема је шта си радио, а не ко ће кога да уваља у блато и да кажеш “ мајке ми, био сам у кафани и чуо сам нешто од конобара Саве, преко конобарице Милеве до чистачице Ане”. Јел то политика? Ја ћу се у Скупштини Србије борити за народ”, рекао је председник Јединствене Србије. “Апелујем и на медије у Србији да се бавимо животним темама. Ми по цео дан гледамо наметнуте теме као што су рат између Украјине и Русије, тензије између Кине и Тајвана, да ли ће Мило Ђукановић срушти Темељни уговор који је потписао Дритан Абазовић, текући проблеми на Косову и Метохији, вратила се корона, појавиле су се и мајмунске богиње… Ако то по цео дан гледамо и слушамо народ пада у депресију. Дајте да се бавимо предстојећом зимницом, грејном сезоном, струјом, пољопривредом, ценом жита, ђубрива, нафте, платама које јесу повећане у Србији. Где је Гуча као тема? Почиње Сабор трубача у Гучи. Када је био Егзит очи нам извадише 50 пута дневно. Немам ништа против Егзита, али где је у медијима Сабор трубача у Гучи, колико траје, ко учествује, шта је традиција, труба. Људи мене не интересује Тајван, нити могу да помогнем нити да му одмогнем. Нећу то више да гледам ни да слушам”, поручио је Драган Марковић Палма.