ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 14.01.2022.

ПАЛМА: НАЈВЕЋИ НОВАКОВ ПРОБЛЕМ ЈЕ ШТО ЈЕ СРБИН

Председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма гостујући у емисији Ново јутро на ТВ Пинк коментарисао је најновија дешавања у Аустралији и рекао је да је највећи проблем Новака Ђоковића што је Србин.

" Ја сам одмах првог дана рекао да ће вратити Новака из Аустралије. Новак је жртва политичке одлуке. Некоме смета што је девет пута освојио Аустралијан опен, смета им што је најјачи у психоменталном смислу. Ноле је најбољи светски тенисер, провео је највише недеља на првом месту и сигуран сам да ће из целе ситуације изаћи јачи. Оно што сам такође сигуран је да се овако нешто десило Надалу или Федереру, Новак би их бранио свим силама, а видимо да га они сада критикују. То говори све о њима.

Требале би да реагују све светске спортске организације, али политика се меша у спорт. Па једној Русији нису дозволили да се такмичи под својом заставом. Новака познаје читав свет. Где год да одем прво ме питају како је Новак Ђоковић. Читав свет, обичан народ не политичари, кажу да је неправда према Новаку. Једноставно кажњен је зато што је Србин " изјавио је Марковић.

Говорећи о предстојећем референдуму Марковић је позвао грађане да изађу на референдум, да гласају по сопственом убеђењу и заокруже ДА. Он је рекао да је до сада је постојала основана сумња да су се политичари мешали у рад судова и тужилаштва и да је сада прилика да се на референдуму отклони свака таква сумња.

" То вам је као у фудбалу, ко изгуби крив му је судија. Опозиција је та која губи и крива им је власт, судије, сви су им криви. А они су ти који су у време када су били власт разрешавали и постављали судије. Ево ми сада хоћемо да судије више не страхују да ли ће бити реизабрани након пробног периода, јер се укида, и бираће их струка а не Парламент" рекао је председник Јединствене Србије.

На питање поводом изјаве једног еколошког активисте који је позивао на грађански рат у Србији и на блокаде аутопута и граничних прелаза, Марковић је рекао да су то политички протести и да зато што имају јако малу подршку народа, они покушавају да изазову нереде како би скренули пажњу на себе. " Нико није рекао да ће Рио Тинто заживети. Постоји нешто што се зове наслеђена обавеза а управо је опозиција та која нам је наметнула ту обавезу.

Познато је и да је кум Драгана Ђиласа продао имање за 700 000 евра Рио Тинту. Њима је једино важан лични интерес. Александар Вучић је рекао да ће народ одлучити о томе и треба увек питати народ, али не ове на улици које плаћа Ђилас и његова компанија.

Из авиона се види да су њихови захтеви политички и да желе да окупе незадовољне грађане. Анкете кажу да цела опозиција не може да добије више од 11%. Стално се деле и свађају" изјавио је Марковић.

Он је рекао и да део опозиције после избора може да покуша да организује неке протесте због наводног незадовољства изборним процесом али немају аргумената за то.

"На сваком бирачком месту биће по 40 посматрача, прихватили смо све њихове захтеве. Постоји и нормална опозиција они који хоће да се такмиче тако што ће рећи ви сте изградили 100 км аутопута ми ћемо 200, у Јагодини је бесплатан превоз а ми ћемо давати и бесплатан сендвич. Грађани ће гласати 3.априла за дела а не за оне који нигде не раде а хоће на власт да би се запослили " закључио је Марковић