ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 21.04.2023.

ПАЛМА : НЕМА ПОТРЕБЕ ЗА СЕДНИЦАМА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ О КиМ СВАКИХ НЕДЕЉУ ДАНА, СВИ СВЕ ЗНАМО, ТРЕБА НАМ ЈЕДИНСТВО

“Данас је у Србији, по питању највећег проблема, Косова и Метохије, најважније јединство свих политичких партија, а тога данас нема. И сада неки кажу “ајмо сваке недеље седнице Скупштине Србије о Косову и Метохији”, а сви знамо све и сви знамо колики је притисак на Србију и сви знамо колико се боре и Александар Вучић и Ивица Дачић. Запад жели да оправда НАТО агресију на Србију 1999. године и да нам отму Косово. И ја молим све партије о позицију и опозицију да ми будемо око тог питања јединствени. Ево сада су локални избори на северу КиМ и они ће да прогласе резултате избора, иако ће на те изборе изаћи 2 посто становништва албанске националности, од којих 1 посто заиста живи на северу КиМ. И шта ми да радимо ? Да се свађамо у парламенту, понављамо једно те исто, доносимо декларације резолуције, које смо доносили много пута, а које нам нико није прихватио. Али ипак међународна заједница респектује Србију. Најбоља потврда за то је још једна немачка фабрика која је отворена у Ваљеву и данас у немачким фабрикама широм Србије ради укупно 80 000 наших грађана”, рекао је председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма у свом данашњем говору у парламенту.

МИНИСТРИ НЕ ЧИТАЈТЕ, ГОВОРИТЕ ИЗ ГЛАВЕ

“Јединствена Србија ће гласати за све тачке дневног реда Скупштине Србије, мислим да министри добро раде и да ће реализовати све што су данас рекли у парламенту. Али имам једну примедбу. Немојте да се наљутите министри, али сви бре читате “Добар дан поштовани”, па подигнете главу, а онда опет читате. Ви министри представљате одређене ресоре и само један од министара није читао. Овај за телекомуникације (Михаило Јовановић) нас “уби”, читао је сат и десет минута. Није то критика или напад, али ако представљаш свој ресор, учи бре целу ноћ, ако ти то није занимање. Мора онај ко те гледа да види да ти то знаш, а ја знам да знате. Из главе има да причате да каже народ “овакав нам треба”. Ако читате, онда ће да кажу “неко му је написао говор”. Овај бре сат и десет минута и сунце грануло и облачило се и киша пала, а он и даље чита. Мораш краће, за десет минута да те сви разумеју, Ја немам појма шта је рекао”, каже Марковић.

МОРА СУБВЕНЦИЈА И ЗА МУШКО ТЕЛЕ, НЕ САМО ЗА ЖЕНСКО

“Морам да похвалим министарку пољопривреде. Никада није био већи буџет за пољопривреду него данас, 80 милијарди динара. То јесте велика цифра и треба тако да буде. Али пошто је код вас у министарству статистика, Ви треба да кажете пољопривредницима шта треба да сеју следеће године и која је то роба дефицитирана на тржишту, да ли је то прасеће, јагњеће, телеће месо или нешто друго. Ево сад око Ускрса није било прасића и цена је била 550 динара за килограм живе ваге, али када дођете на тезгу има онај ко је са једне стране тезге и онај ко је са друге стране тезге. Онај ко продаје њему је мало, а онај ко купује њему је скупо. Пољопривредник мора да зна да ли може да живи од свог рада. И требало би код субвенција да се направе и категорије, а то значи, онај чије је једно занимање пољопривреда, онај ко уз пољопривреду још нешто ради и онај коме цела породица ради на пољопривреди. Такође није ми јасно како субвенција само за женско теле од 25 000 динара. А шта ћемо за мушко теле ? То је дискриминација. Статистика каже да од 4 телета 1,8 су женски, а 2,2 мушки. И за мушко теле мора да има субвенција. Знам да се сви радују када добију женско теле, биће млеко и тако даље. Мора се помоћи пољопривреднику како би сачували и село и пољопривредника”, казао је Драган Марковић Палма.