ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 31.03.2022.

ПАЛМА: ОДЛОЖИТИ ФИСКАЛИЗАЦИЈУ ЗА ЉУДЕ КОЈИ РАДЕ НА ШАРЕНИМ ПИЈАЦАМА НА 5 ГОДИНА

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је на предизборном скупу у Лесковцу да предлаже да се одложи фискализација за људе који раде на шареним пијацама на период од 5 година.

Марковић је рекао да неминовно следи велика светска економска криза, која ће погодити читав свет па и Србију. Обавезна фискализација за људе који раде на шареним пијацама, била би превелики намет за те људе и створила би 200 000 нових социјалних случајева у Србији.

" Као дугогодишњи привредник сматрам да је лако створити новог пореског обвезника али да у случају људи који раде на шареним пијацама не можемо знати да ли би већа штета била за те људе или за државу. То су људи који су остали без посла током дивље приватизације друштвених предузећа. Ради се практично о малим породичним предузећима која се продајом на шареним пијацама хране и издржавају породицу и школују децу. Фискализацијом њиховог посла они би били принуђени да престану да се баве тим послом, па ће постати социјални случајеви који ће онда бити на терету државе. Као што рекох не знам да ли је већа штета за те људе или за државу " изјавио је Марковић.

Он је позвао да на предстојећим изборима грађани подрже листу ИВИЦА ДАЧИЋ - ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ која ће се на гласачком листићу наћи под редним бројем 2 а за председника да подрже заједничког кандидата Александра Вучића.