ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 02.06.2023.

ПАЛМА ОРГАНИЗОВАО СВЕЧАНУ ВЕЧЕРУ ЗА ГИНИСА - ЗА 1200 ЧЛАНОВА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ИЗ 49 ГРАДОВА СРБИЈЕ У ГРЧКОЈ

У посети Грчкој, тачније првом прсту полуострва Халкидики, борави најбројнија делегација икада у Европи. 1200 људи из 49 градова и општина Србије, предвођених председником Јединствене Србије Драганом Марковицем Палмом смештенао је у Ханиотију, а свечана вечера је организована у величанственом објекту "Наутилос Палаце" у Неа Мудањи. Улазак Драгана Марковића Палме у велику салу био је повод за свих 1200 људи из Србије да устану и аплаудирају. "Ово је најбројнија делегација у Европи. Никада се није десило да је неко негде одвео 1200 људи из своје земље у једну страну државу. И то јесте за Гинисову књигу рекорда. Ми ово радимо већ 17 година и сви знају да је то 99 посто моја заслуга, да се обезбеде донатори", рекао је Марковиц обраћајући се присутнима и прекидан честим аплаузима. "Ми смо последњих 17 година водили грађане Србије, а најбројнији су увек били јагодинци, у Аустрију, Грчку, Италију, Русију, Француску, Немачку, Египат и са сваког путовања смо доводили инвеститоре и запосљавали наше грађане. И за ово, као и сва досадашња путовања, обезбедили смо донаторе који су све платили, а један од донатора је Јединствена Србјја. Ова делегација не само да је најбројнија, већ је и најхетерогенија и ту су и студенти и привредници и пољопривредници и здравствени и просветни радници и свештеници Српске православне цркве И бајкери...

Наставићемо то и даље да радимо и већ сада најављујем за крај августа и почетак септембра нови одлазак у Грчку, а у новембру у Египат", рекао је Марковић који је и почасни конзул Грчке у Србији.

ПАЛМА : НИКАДА НЕЋЕМО ПОДИЋИ РУКУ У ПАРЛАМЕНТУ ДА КОСОВО И МЕТОХИЈА БУДЕ НЕЗАВИСНА ДРЖАВА

Председник Јединствене Србије обраћајући присутнима на свечаној вечери, осврнуо се на актуелну ситуацију у нашој јужној покрајини Косову и Метохији .

Сведоци смо насиља које се у континуитету спроводи над Србима на Косову и Метохији. Позивам све странке и позиције и опозиције да се ујединимо око овог најважнијег националног питања. "Ми из Јединствене Србије а сигуран сам и остале странке владајуће већине никада нећемо дићи руку у Парламенту да Косово и Метохија буде независна држава " закључио је Марковић.

Овој свечаној вечери присуствовали су и посланици Јединствене Србије у Скупштини Србије Живота Старчевић , Ђорђе Косанић , Дејан Манић и Дејан Игњатовић, начелник Поморавског округа и председник СПС за Јагодину и Поморавски округ Горан Милосављевић , почасни конзули Србије у Бугарској Митко Селаков и Анастасија Росенова Селакова такође почасни конзул Србије у Бугарској, као и велики број грчких и српских привредника. За добро расположење побринули су се и победници музичког серијала "Никад није касно" Бејхан Рамов из Северне Македоније и Бојана Бајрактаревић из Србије уз оркестар Владана Алемпијевића и Саше Богосављевића. У објекту, за који је Марковић рекао као да је хотел са 7 звездица, играло се и српско коло које такође може са својом масовношћу да конкурише за Гиниса.