ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 05.12.2022.

ПАЛМА РАДИ ТРАЈКОВИЋ : ТИ СИ СРПСКА МАЈКА, НЕ ДАЈ ДА СРПСКА МАЈКА ИЗДАЈЕ СРБЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

„Очигледно је да неки Срби на Косову и Метохији имају превелике амбиције, али не можете да постанете функционер ако вам народ није дао поверење. Поставља се питање кога Ненад Рашић и Рада Трајковић представљају у влади привремених приштинских институција. Можда своје породице, али они нису представници Срба са Косова и Метохије нити су представници Београда. Ја Раду Трајковић познајем преко 20 година, гостовала је на ТВ Палма плус много пута, али она се у ставовима променила дијаметрално супротно од њених ставова од пре 12, 13 година и више. И моја порука за њу је „ ти си српска мајка и не дај да српска мајка издаје Србе на Косову и Метохији“, рекао је гостујући на телевизији Пинк председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

ВУЧИЋ НИЈЕ МАШИНА И НЕ МОЖЕ ВИШЕ ДА ТРПИ НЕПРАВДУ

Упитан да прокоментарише реакцију председника Србије Александра Вучића на именовање Ненада Рашића и Раде Трајковић у такозвану владу Косова Марковић је рекао : „Вучић није машина, он је од крви и меса као и сви ми и не може више да трпи ту неправду. Много је састанака било са председницима држава Европске уније, функционерима Европске уније, много су га лагали. Даћу вам један пример, имали смо митинг у Хали спортова у Јагодини, ја сам седео поред Вучића и њега је позвао Генерални секретар НАТО Јенс Столтенебрг и рекао му да РОСУ не могу на север Косова и Метохије без одобрења КФОР - а и без сагласности четири председника општина са севера Косова и Метохије. И шта се десило ? Коме ми да верујемо, ко је гаранција ?“ упитао је председник Јединствене Србије.

ГДЕ ЈЕ КЕТРИН ЕШТОН

„Грађани Србије добро знају колико су велики притисци на нашу земљу и председника Александра Вучића од стране Европске уније по питању Косова и Метохије. Најбољи пример неправде је Кетрин Ештон. Шта је урадила Кетрин Ештон која је потписник Бриселског споразума ? Где је Кетрин Ештон да каже ко и зашто није реализовао Бриселски споразум и формирао Заједницу српских општина. Наш проблем је што смо ми веровали да када дође до персоналних промена у међународној политици да ће нешто да се промени, али глобална политика остаје иста, сетимо се само шефова УНМИК -а, од Бернара Кушнера па надаље, они су се мењали, али глобална политика се није мењала“, рекао је Марковић

БОРКО СТЕФАНОВИЋУ ЗА КОГА ТИ РАДИШ

„Нико нема ништа против да опозиција критикује власт, али да ти одеш у Беч и лажеш о Србији и о појединцима, лажеш и о мени и кажеш да у Бечу не подржавају да ја будем председник Групе српско – аустријског пријатељства у Скупштини Србије, а ја након 5 дана од тог његовог лагања добијем званичан позив из аустријског парламента да доведем, као председник Групе српско – аустријског пријатељства у Скупштини Србије, делегацију у Савезни парламент Аустрије. Такви који лажу о својој земљи у иностранству су страни плаћеници и домаћи издајници. И нека ме нападну за те речи, али моје питање за Борка Стефановића је „За кога ти радиш, за чију службу радиш, за ЦИА, МИА, ДЕА, шта си бре ти, кога ти лажеш? Је л ти то задатак да идеш по иностранству и нападаш Србију“, изјавио је Драган Марковћ Палма на телевизији Пинк. „ Разлог његовог напада на мене је тај што ми нисмо хтели да гласамо за њега да буде потпредседник Скупштине Србије, јер сматрамо да има одговорност за штетне споразуме које је потписао везано за Косово и Метохију, а због којих ни данас не можемо главу да дигнемо. Не можеш да идеш у иностранство и нападаш Србију. Такви мора да схвате да је породица број један, а Србија број два, ако изгубимо Србију где ћемо да живимо“, поручио је Палма.