ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 27.02.2021.

ПАЛМА РАЗГОВАРАО СА ЗДРАВКОМ КРИВОКАПИЋЕМ

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма је, гостујући данас на ПРВА ТВ рекао да је недавно телефонски разговарао са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем. ”Не може нико Србији да одређује ко ће бити њен амбасадор и не може са Србијом час овако, а час онако”, рекао је Марковић на ТВ ПРВА. “Ја сам телефоном позвао Здравка Кривокапића и то сам урадио сам и нисам то урадио по налогу ни председника Србије ни Владе Србије. Здравко Кривокапић је велики господин. Позвао сам га увече у пола 12 и он је прихватио разговор и ја сам му на томе пуно захвалан. Ја не желим да причам о детаљима тог разговора, али ја сам закључио да Кривокапић не одлучује сам, да има неко изнад њега ко одлучује, не знам ко. Кривокапић ми је рекао : “предложите поново Владимира Божовића за амбасадора”. Божовићу је прошле године затражено да напусти Црну Гору зато што је Подгоричку скупштину из 1918. године назвао – „слободним изразом народне воље за уједињење са братском Србијом“. Да ли је Владимир Божовић нанео било какву штету Црној Гори и њеним грађанима том изјавом. Није. Па није то прекид фудбалске утакмице због магле. И не може нико Србији да одређује ко ће бити њен амбасадор. Ми смо Црној Гори дали вакцине, а они су члан НАТО пакта. Што нису тражили од њих да им дају?”, рекао је Марковић.

ГЛАСАЋЕМО ПРОТИВ ЗАКОНА О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

“Посланичка група Јединствене Србије гласаће против Закона о истополним заједницама уколико такав закон дође у Скупштину Србије. Чије су то вредности ? То нису вредности Српске православне цркве, то нису вредности српских домаћина и грађана Србије. То су вредности појединаца у неким европским државама. Ја се залажем за европске вредности као што су веће плате и мала незапосленост. Ми се не залажемо за тату 1 и тату 2 или маму 1 и маму 2 и како ће они то да објасне детету”, казао је председник Јединствене Србије.

МОРАМО ДА ОДОБРИМО ЉУДИМА ДА СЕ ВРАТЕ У НОРМАЛАН ЖИВОТ

“Против сам пооштравања мера које је Кризни штаб донео у борби против корона вируса, као што су ове мере за викенд да је радно време угоститељских објеката до 14 сати. Не можемо сада да затворимо фабрике и угоститељске објекте, Како ће да се пуне локални и републички буџет. Ја сам за то да угоститељски објекти раде до 23. Да су радили до 23 не би у оном једном било 700 људи, него би било свуда по 15 – 20 уз поштовање мера. Ми морамо да живимо са короном, ми морамо да одобримо људима да се врате у нормалан живот. Ко жели да се вакцинише нека се вакцинише, ко не жели то је његова одлука. Лекари и медицинско особље су уморни од рада у ковид одељењима и под скафандерима и њима свака част. Држава Србија много помаже нашем здравству, повећане су плате, изграђене су нове бонице и Клинички центри. Живот мора да иде даље. Ја ћу у мају или јуну ове године водити 1300 лекара и здравствених радника из целе Србије у Паралију 5 дана, а они који буду хтели да иду требало би да буду вакцинисани”, изјавио је председник Јединствене Србије.