ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 14.07.2021.

ПАЛМА : СРБИ НЕМОЈТЕ ДА ПРОДАЈЕМО ГОЛГОТУ ЗА ЈЕФТИНИЈУ КОКА КОЛУ У АЛБАНИЈИ. ДЕЛУ ОПОЗИЦИЈЕ ПОРУЧУЈЕМ ПАС ЛАЈЕ, ВЕТАР НОСИ А ДЕЛА ОСТАЈУ ВЕЧИТО

„Ја молим Србе да не иду у Албанију на летовање. Албанија је кривац и подстрекивач свега онога што су радили косовски Албанци Србима на Косову и Метохији. Ја не могу да схватим да неко каже „мени је лепо у Албанији“. Ми не смемо ту голготу коју смо доживели и у 1. светском рату и у 2. светском рату и у последњим дешавањима на Косову и Метохији, када су стравични злочини чињени над Србима и када су готови сви Срби протерани са Косова и Метохије, захваљајући и држави Албанији, да продамо за нешто што се зове јефтинија кока кола за пет посто у односу на друге дестинације“, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма. Осврнувши се на нападе дела опозиције у Србији на владајуће партије у Србији Марковић је рекао : „Пас лаје, ветар носи а дела остају вечито. Неки из опозиције у Србији ништа не раде, већ само лају као пси луталице. Али тај лавеж више никога не плаши, а посебно не оне који имају дела и резултате. Нека они лају, а ми ћемо да радимо“, рекао је Марковић. „Србија је почела да смета неким републикама бивше Југославије и некима у свету, не зато што ради нешто против њих, већ зато што има бржи економски развој и што су резултати Србије бољи у свему. Србија је лидер у овом делу света по довођењу инвеститора и отварању нових фабрика и нових радних места, Србија има најмању стопу незапослености у историји, највећи раст БДП – а, највећи просек плата и пензија у задњих 30 година. Србија више не зависи од помоћи неких моћних држава и Србији више не требају донације, јер је Србија данас постала и донатор и инвеститор и ван својих граница. Колико смо стотина хиљада само вакцина донирали суседима и другим државама и колико је Србија инвестирала у разне пројекте у окружењу. Од примаоца донација Србија је данас постала донатор. И Србија је многима постала трн у оку зато што је успела својом политиком, захваљујући председнику Александру Вучићу и тадашњем министру спољних послова Ивици Дачићу да на гласању у ИНТЕРПОЛ – у и УНЕСКУ победи и моћне силе када су лобирале да такозвано независно Косово постане члан тих светских организација.

ХАШКЕ ПРЕСУДЕ ИМАЈУ ЗА ЦИЉ АМНЕСТИЈУ НАТО

Данас Србија тражи само да се поштује међународно право и да се не доносе политичке одлуке као у Хашком трибуналу, већ по међународном праву. Хашке пресуде имале су за циљ амнестију НАТО пакта за бомбардовање наше државе и злочине које је НАТО починио 1999. године у Србији и Црној Гори. Резолуцију коју је усвојио парламент Црне Горе о забрани негирања геноцида у Сребреници није писана у Подгорици нити у Сарајеву и она коју је усвојила Скупштина Косова је идентична и таква ће вероватно бити усвојена и у Хрватском сабору и у парламенту Словеније, а можда и у Северној Македонији. Ја позивам ауторе те резолуције да упореде број Срба који је живео 1991. године у Загребу, Задру, Сплиту, Шибенику, Осијеку Сарајеву, Тузли, Мостару, Сребреници, Братунцу, Кравицама, Приштини, Призрену, Ђаковици, Гњилану, Урошевцу, Пећи са бројем Срба који живе данас у тим градовима и лако ће моћи да виде над којим народом је извршен и геноцид и етничко чишћење“, казао је Марковић.