ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 09.09.2021.

ПАЛМА : ТАЊА ФАЈОН ДА ПРЕДЛОЖИ ДА ЂИЛАС УНАПРЕД ИМА 8 ПОСТО НА ИЗБОРИМА И ДА ИМА СЕКУНДЕ НА РТС – у ДА БИ ИЗАШАО НА ИЗБОРЕ

“Аутор свега онога што се лоше пише о Србији у Европи и свету су управо Драган Ђилас, његова радница Мариника Тепић и Вук Јеремић. Сада су европски парламентарци дали предлог о томе шта би држава требала да уради по питању изборних услова. Ђилас и Јеремић ни то не прихватају ни то им није довољно и ја предлажем Тањи Фајон да она предложи председнику Вучићу да коалиција Драган Ђилас и Вук Јеремић унапред има 8 посто гласова и да Ђилас има секунде на РТС – у, јер то је нешто за шта се Драган Ђилас залаже. Али данас секунде нису као што је то било када је Ђилас био на власти, данас је свака секунда живот сваког човека у Србији, данас су секунде нова радна места, нови Клинички центри, болнице, домови здравља, аутопутеви, фабрике, а у Ђиласово време секунде су биле у његовом џепу. То нека предложи Тања Фајон да Ђилас и Јеремић имају унапред 8 посто гласова и Ђилас да има секунде и онда ће сигурно изаћи на изборе”, изјавио је председник Јединствне Србије Драган Марковић Палма гостујући на ТВ Пинк.

МИЛО ЂУКАНОВИЋ ХОЋЕ ТАЛИБАНСКУ ДРЖАВУ

“Ко је победник након последњих дешавања у Црној Гори ? Нико, али губитник је Мило Ђукановић. Српска православна црква је радила оно што је њен опис посла и што ради вековима у Црној Гори и црква и православни народ у Црној Гори. Мило Ђукановић не може да заборави литије, након којих је изгубио изборе, а литије је он изазвао. И сада спочитава да Вучић хоће да прави Велику Србију. Када је Вучић послао било какву ружну поруку против Црне Горе ? Никада. Овде се ради о љубомори према економском напретку Србије. Овде је реч о томе што је у Србији већа просечна плата него у Црној Гори и зато Мило Ђукановић користи ратнохушкачку реторику. Црна Гора је данас у слању ратнохушкачких порука постала гора од Хрватске. За Хрватску знамо и то није ништа ново. Србија се никада није мешала у унутрашње ствари Црне Горе, а Мило Ђукановић данас хоће да изазове верски рат и он хоће да направи талибанску државу, Није Балкан Авганистан ни талибанска територија. У којој се то држави десило да саветник за безбедност председника Републике и бивши директор Управе полиције напада полицију, као што је то урадио Веселин Вељовић. То само може код Талибана. Србија хоће да сарађује, да се поштујемо и сигуран сам да то хоће 90 посто грађана Црне Горе. Ево сада долази у Србију Ангела Меркел, први човек Европе. Она више неће бити канцелар, али ће бити утицајнија него сви бивши амерички председници. И захваљуући Ангели Меркел и председнику Србије Александру Вучићу, који је направио ту сарадњу, данас у немачким фабрикама у Србији ради 70 000 грађана Србије и примају редовну и солидну плату. Ми смо да правимо мостове, а не да се свађамо. Нећемо да причамо са Ангелом Меркел о Хитлеру и Другом светском рату, него о сарадњи и будућности.

ВУЧИЋА НЕ ЗАНИМАЈУ НИ ПАРЕ НИ БИЗНИС, НЕГО СТАНДАРД СВИХ ГРАЂАНА СРБИЈЕ

“Оно што пишу неки европски парламентарци о председнику Србије Александру Вучићу, ја могу да кажем да ниједно слово није тачно. Ја познајем Вучића 20 и нешто година и знам да њега не интересују ни паре ни бизнис. Александра Вучића интересује стандард сваког човека у Србији и то је нешто због чега га ја подржавам. Паре и бизнис занимају Драгана Ђиласа и Вука Јеремића. Драган Ђилас својим поступцима руши уставни поредак Србије и у свакој другој земљи би био ухапшен, а он се иза својих прљавих послова крије као опзиционар”, рекао је Марковић.