ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 01.02.2022.

ПАЛМА : УСКОРО ВЕЛИКИ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ, ЛАЈЧАК И ЕСКОБАР ЋЕ РЕЋИ ДА СУ АЛБАНЦИ ПРИХВАТИЛИ ИЗМЕЊЕНУ ЗАЈЕДНИЦУ СРПСКИХ ОПШТИНА И ТРАЖИЋЕ ЗАУЗВРАТ ДА СРБИЈА ПРИЗНА НЕЗАВИСНО КОСОВО

“То ће се десити, видећете. Посредници Европске уније и Сједињених Америчких Држава Мирослав Лајчак и Габријел Ескобар ће након тродневне посете Косову и Метохији рећи да су наводно убедили косовске Албанце да прихвате Заједницу српских општина, али измењену у битним детаљима, тако да ће је свести на невладину организацију и рећи ће “Ево Албанци су прихватили Заједницу српских општина, а ви Срби сада признајте независно Косово”. То ће се десити у наредних пар дана. То је њихова обавеза. А Албанци, који су пре говории да Заједница српских општина није по њиховом уставу, сада ће рећи да ова измењења Заједница српских општина јесте по њиховом уставу, јер нема никаква овлашћења. Сви морамо да знамо да персоналне промене не мењају глобалну политику према Србији, а глобална политика према Србији била је агресија и наметање решења. У томе нису успели и сада се боре да изврше додатни притисак на Србију, али морају да знају да Србија данас није оно што је била пре 10 - 12 година. Данас Србија није економски зависна ни од кога, Србија је данас економски моћна и не мора да погнуте главе извршава наређења, као што је то било за време бивших власти пре 10 – 12 година”, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући у емисији “Ћирилица” Хепи телевизије.

ПОНОШ ЈЕ ИНТЕРЕС ПОЈЕДИНАЦА ИЗ СТРАНАКА КОЈЕ СУ ГА КАНДИДОВАЛЕ, А НЕ ГРАЂАНА СРБИЈЕ

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма је, говорећи о кандидатури наводног заједничког кандидата дела опозиције у Србији рекао : “На срећу грађана Србије не одлучују ти који су кандидовали Поноша, већ грађани Србије. Грађани Србије нису заборавили време када су они били власт, а колико су били добри најбоље покзаује чињеница да је из једне странке, Демократске странке, настало 6 партија. Није Понош интерес грађана Србије, он је интерес појединаца из тих странака и те коалиције. За мене је несхватљиво да неко ко има и хрватски и српски пасош буде, не председник Србије, него уопште и кандидат за председника Србије. А њега су са места начелника Генералштаба Војске Србије сменили они који га данас кандидују. Очигледно је да Понош нити је био, нити ће бити прави представник српског народа и свих грађана Србије. Код њега не постоји идеологија, већ само интерес појединаца. Шта ће он да прича у предизборној кампањи ? Да се Војска Србије врати у његово време када су топили топове и хаубице и остало оруђе и када су отпустили и хапсили искусне и угледне официре и генерале наше Војске само зато што су бранили своју земљу и свој народ од НАТО агресије. Ти на челу са Поношем који сада желе да се врате на власт, они би увели и у Србији Инцков закон и хапсили би све који негирају да се у Сребреници десио геноцид, који по мени није био. Грађани Србије никада такву грешку неће направити и дати глас таквима. Нигде на свету се није десило и не дешава се, да ви од некога ко се кандидује на изборима не чујете програм, шта је то што је радио и шта је то што ће урадити. Грађани ће гласати за програм и чињенице, а чињеница је да Србија никада није била популарнија у међународним односима. Само у немачким фабрикама у Србији ради 70 000 грађана Србије. Зашто су ти инвеститори дошли из најмоћније европске државе у једну малу Србију ? Зато што постоји стабилност динара, не мења се курс евра, зато што постоји међународна популарност и политичка стабилност. За то ће грађани гласати”, рекао је Марковић.