ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 28.06.2023.

ПАЛМА : УВЕК СМО ИМАЛИ ПАРТИЈЕ КОЈЕ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ НЕСРЕЋУ НАРОДА

„Видели сте два господина из опозиције која су отишла на Косово и Метохију. Они су тамо примљени као стари сват на свадби. А што нису отишли код Куртија и да га питају „зашто свакога дана хапсите Србе са измишљеним оптужницама, чији оно камиони чекају на административној линији, шта раде дуге цеви и РОСУ на северу Косва и Метохије када на то немају право ни по једном документу, када ће бити формирана Зајединица српских општина“. То су требали ти из опозиције да питају Куртија. Данас је Видовдан, који Срби никада не могу заборавити. Ја би замолио међународну заједницу, пре свега Шолца и Макрона, да сагледају косовско питање из неког трећег угла, а не из угла војне и економске моћи. Ми то ничим нисмо заслужили. Ја

честитам

и председнику Србије Александру Вучићу и министру спољних послова Ивици Дачићу на великој дипломатској борби. Захваљујући њима је 18 држава повукло признање лажне драве Косово. Нека опозиција каже „ево ми ћемо постићи да још 10 држава повуче то признање“, где су њихови пријатељи ?“, казао је Марковић гостујући на ТВ Хепи.

СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ ЉУДИ НА ПРОТЕСТИМА ЈЕР СУ ГРАЂАНИ ВИДЕЛИ КО ЖЕЛИ ДА ИХ ВОДИ

„Зашто се смањује број грађана у Београду на протестима. Зато што људи виде ко треба да им буду вође. Ја позивам студенте које поштујем и сви знају за мој слоган „Студенти су увек у праву““, да питају Ћуту и остале такозване лидере опозиције „шта је њихов план за младе, за студенте, за факултете, универзитете, како мисле да смање школарине на факултетима, шта је њихов план за Косово и Метохију, колико ће фабрика довести и отворити нових радних места“. Нико од њих није изашао са програмом и да кажу „урадићемо то, то и то“. И сада шетње селе из Београда у унутрашњост, између осталог и у Јагодину. А ко со челоколонаши ? То су они који су већ били на власти у Јагодини од 2000. до 2004. године. То су они који су оставили сва Јавна предузећа у блокади, то су они који су у Јагодини распродали све фабрике и оставили без посла 20 000 радника, то су они који су оставили сва села и путеве, као и град у катастрофалном стању. И они би сада поново да се врате на власт. А ми смо од 2004. године, када смо преузели власт направили од Јагодине туристички центар у који годишње долази 500 000 људи из земље и иностранства, довели смо 12 фабрика и запослили 5 хиљада људи, средили комплетну инфраструктуру у граду и у селима, повећали градски буџет од њихових 4 милиона евра на данашњих 30 милиона евра, направи најбољи социјални програм у Европи и помажемо свима од деце до пензионера, 50 000 грађана Јагодине смо за то време водили у неку страну државу од трошку донатора, као и 5 000 људи из других градова. И данас се у граду Јагодини и сва 52 села сви грађани возе бесплатно. И ти бивши хоће да поново злоупотребе грађане и да дођу на власт. Ту има неких који су голосоврићи, а наш народ зна шта значи тај израз“, рекао је Драган Марковић Палма. „Очигледно је да је повезан унутрашњи и спољни притисак на власт у Србији. Јер сада опозиција види да су на првој утакмици имали пун стадион, на другој пола стадиона, а на трећој навијача више неће бити. Данашња политика владајуће коалиције у Србији је политика мира, политика стабилности, политика развоја и политика сигурности. Која бре техничка влада? Изађи на изборе и понуди грађанима свој програм и своју политику. 40 дана у Скупштини Србије слушамо једно те исто и без иједног предлога. Ја вам гарантујем да 99 посто грађана Србије не зна шта је РЕМ и ко је Оливера“, рекао је Марковић.

БАСТИН ТЕЛЕФОН ПОСЛЕ СМЕНЕ ВИШЕ НЕЋЕ ЗВОНИТИ, КАО КАДА ОДЕТЕ У ПЕНЗИЈУ

„Раде Баста више нема никакве везе ни са Јединственом Србијом ни са Владом Србије. Не знам ко га је лагао и ко му је пунио главу. Шта је тражио то је и добио. После смене више неће телефон да му звони, као када је био министар и то вам је као када одете у пензију. Ја му желим пуно среће са тим његовим „Држ не дај покретом“. Говорио сам му да не може да солира и да као министар у Влади Србије мора да спроводи државну политику, која је у складу са политком Јединствене Србије. И рекао сам му „Ти си моја ружна прошлост“, „казао је Марјковић подсећајући да је Јединствена Србија именовала Радета Басту и на директорску функцију у јавном предузећу и на министарску функцију.

ОБЕЗБЕДИЛИ СМО ДОНАТОРЕ ЗА ПОМОЋ ЗА 300 ПОРОДИЦА КОЈЕ СУ ПОПЛАВЉЕНЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ЈАГОДИНЕ

„Ја се захваљујем ватрогасно – спасилачком батаљону МУП – а Србије, свим јавним предузећима у Јагодини и свима који су помогли да се у првом налету максимално одбрани од поплава град и све што се могло у селима. Захваљујем се и донаторима који су обезбедили 60 000 евра и тај износ ће бити додељен за 300 породица које су имале штету, по 200 евра и те породице ће добити картицу са којом могу да купе нешто у маркету и да плате струју. Грађане који су имали штету од поплава помоћи ће и град и држава. Ја сам обишао многе породице и ово су биле незапамћене кише, чак је пало и у неким деловима Јагодине и села и 150 литара по квадратном метру. То је било неодбрањиво, а локална самоуправа је пре проширила и очистила кориат река Лугомир и Белица и да тога није било цео град би био поплављен. Сада требамо све учинити да помогнемо пољопривредницима који су претрпели велику штету“, рекао је Марковић за ТВ Хепи.