ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 28.05.2021.

ПАЛМА ВОДИ У ГРЧКУ 500 ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА, ЛЕКАРА, МЕДИЦИНСКИХ ТЕХНИЧАРА И СЕСТАРА ИЗ 25 ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА ИЗ СРБИЈЕ. У ДЕЛЕГАЦИЈИ У ПАРАЛИЈИ ЋЕ ОД 03. ДО 07. 06. БИТИ УКУПНО ПРЕКО 600 ЉУДИ

ЦЕО ТРОШАК СНОСЕ ДОНАТОРИ. “БИЋЕ И МУЗИКА И ЖУРКЕ”, КАЖЕ ПАЛМА.

“Од 3. до 7. јуна у Паралији у Грчкој ће, у организацији Скупштине града Јагодине, а о трошку донатора, боравити делегација од преко 600 људи, у којој ће бити 500 здравствених радника, лекара, медицинских техничара и сестара из 25 здравствених установа из Србије. Комплетан трошак овог путовања, од превоза до боравка у Паралији сносе донатори и ја им се захваљујем. Ово је још једна захвалност нашим здравственим радницима који су од почетка пандемије корона вирусом, спасили много живота у Србији. Желим да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу захваљујући чијем ауторитету је Србија, од када су вакцине биле доступне, располагала са четири врсте вакцина за своје грађане и чак смо давали вакцине и грађанима других држава. У овим тешким временима пандемије показало се да Србија има много пријатеља у свету, а посебно ту истичем Кину и Русију. Захваљујем се и свим здравственим радницима у Србији и захваљујући свима њима данас имамо мали број људи на одељењима, мали број инфицираних и све мање преминулих. Да би се потпуно ослободили вируса потребно је да се што више људи вакцинише и ја позивам све који до сада то нису урадили да се вакцинишу како би се вратили нормалном животу, свадбеним весељима и крштењима. Вакцина је једина превентива, прошле године је превентива била изградња нових болница и здравствених капацитета, а данас је то вакцина”, рекао је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма на данашњој конференцији за новинаре. “У организацији Скупштине града Јагодине, у последњих 16 година, у неку земљу је путовало преко 45 000 људи, од ђака, основаца, средњошколаца па до свих делатности у Јагодини. Ово путовање је било предвиђено још прошле гдине, али није било изводљиво због епидемиолошких мера. Желим да обавестим грађане Јагодине да ни ове године нећемо водити на море ђаке из Јагодине, који су завршили 4. и 8 . разред основне и школе и оне који су завршили средњу школу, као што смо то радили претходних 15 година, због ризика. Али то путовање се не укида, него само одлаже за следећу годину, када очекујемо да се створе здравствени услови да се то реализује. У локалној самоуправи у Јагодини се путовања за основце и средњошколце реализују јер се штеди. У Јагодини чланови Градског већа не примају плате, одборници не примају дневнице, нема кафанских рачуна, општинске аутомобиле не користе функционери, нема комуналне полиције и на све то на што имамо право, а не користимо, на месечном нивоу штедимо између 9 и 11 милиона динара.”, рекао је Марковић.

БИЋЕ И МУЗИКА И ЖУРКЕ

“Без музике нигде не идемо и биће и музика и журке. Музика, посао, здравље и породица, то је смисао живота. Сви они који то не воле и за које је то кич, са њима нешто није у реду”, поручио је Марковић. На списку путника за Паралију су здравствени радници из Клиничког центра Србије из Београда, Клинчког центра Војводине из Новог Сада, Института “Дедиње”, Клиничких центара из Ниша, Крагујевца и Крушевца, Клиничко- болничког центра “Драгиша Мишовић”, Ковид болнице Батајница, Клинике за инфективне и тропске болести из Београда, Клинике за отропедску хирургију и трауматологију из Београда, Општих болница из Јагодине, Лесковца, Врања и Краљева и Домова здравља из Јагодине, Ћуприје, Параћина, Врњачке Бање, Велике Плане, Баточине и Дома здравлла “др Симо Милошевић” из београдске Чукарице. На данашњој конференцији за новине лекари и медицинске сестре из Јагодине захвалили су се Драгану Марковићу Палми и својој локалној самоуправи на великој подршци здравству у овом граду.