ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 29.08.2021.

ПАЛМА : ВУЧИЋ, ЗАЕВ И РАМА КАО ТИТО. НАСЕР И НЕХРУ - ОТВОРЕНИ БАЛКАН КАО НЕКАДА ПОКРЕТ НЕСВРСТАНИХ

"Србија се данас у сваком смислу разликује у односу на период пре 10 и више година и у сваком смислу на боље, а посебно у међународним односима. Споразум "Отворени Балкан", који су потписали председник Србије Александар Вучић и премијери Северне Македоније и Албаније Зоран Заев и Еди Рама је као Покрет несврстаних који су средином прошлог века покренули тадашњи челници Југославије, Египта и Индије, Јосип Броз Тито, Гамал Абдел Насер и Џавахрлал Нехру. Споразум Вучић - Заев - Рама је као тада Тито - Насер - Нехру. Споразум "Отворени Балкан" ће много значити не само за Србију, Северну Македонију и Албанију и важан је за мир и стабилност. Еди Рама више не заговара милитантну политку као некада, не зато што воли Србију, него зато што је видео да Албанци са Косова и Метохије нису испоштовали споразуме, оно што су потписивали као што су Бриселски и Вашингтонски споразум, које су они правили заједнички са европским представницима и са Сједињеним Америчким Државама. Једини ко је све испоштовао је Србија", рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма у Паралији у Грчкој где на затварању Канцеларије Јединствене Србије за ову сезону. "Ја не могу, а да не кажем, да две републике бивше Југославије, Хрватска и Црна Гора све време раде против Србије. У случају Хрватске то много не чуди, али чуди Црна Гора коју су изградили грађани Србије на разне начине, од туризма од давања помоћи након земљотреса. Данас су Мило Ђиукановић и појединци из Владе Црне Горе ударли на православље, што се никада и нигде није десеило да предсатвници исте вере нападају оне који такође припадају тој вери и да не дозвољавају устоличење Митрополита црногорско приморског Јоаникија. Позивам грађане Црне Горе да не слушају политчаре у Црној Гори, него да слушају себе и своју породицу, јер такви политичари су разбили и бившу Југославију и да не слушају неке из светских центара којима је циљ дестабилизација Балкана. Хрватска и Црна Гора то чине јер су чланице НАТО пакта. Србија никада неће бити члан НАТО пакта. Јединствена Србија не може бити члан неког удружења које је бомбардовало Србију", казао је Марковић.

СРПСКЕ МЕДИЈЕ ЋЕ УРЕЂИВАТИ СРПСКИ УРЕДНИЦИ И СРПСКИ НОВИНАРИ

"Српски новинари и медији у нашој држави се разликују од неких других у свету, који су нашим медијима окачили жуте траке. Ја сам страшно увређен што и телевизија Палма плус није на списку Твитера и што и ТВ Палма плус није стављена жута трака. Српске медије ће уређивати српски уредници и српски новинари, а не они преко океана или неки други споља. И CNN сарађује са америчком владом и BBC са британском. Шта ми сада треба да сакријемо оно што се гради у Србији, да се не виде аутопутеви, клинике фабрике само зато што неки из опозиције у Србији шаљу информације како је у Србији све лоше, јер они нису на власти, а то су Драган Ђилас и Вук Јеремић. Те жуте траке, које је Твитер окачио српским медијима нека окаче око врата Ђилас и Јеремић, они који стално шаљу дописе у свет како у Србији ништа не ваља. И када гледају или читају неке новинаре они кажу "овај је Вучићев". Сви смо ми Вучићеви, он је председник Србије", поручио је Марковић.

НЕ МОЖЕ СЕ ЗГРАДА ГРАДИТИ ОНЛАЈН

"Молим све грађане Србије да се вакцинишу. Нисам за то да се вакцинишу деца до 15 година. Ја сам за то да се вакцинишу њихови учитељи, професори, васпитачи у вртићима здравствени радници, као и пољопривредници. Ми сада довели у Грчку 992 пољопривредника из 35 градова и општина Србије и од њих има 40 посто невакцинисаних. Моја порука је да се наши пољопривредници, српски домаћини вакцинишу не због комшије, него због себе и своје породице, због деце, унука, а када штитите себе, штитите и друге. Шта ћемо ако се поново уведу мере, па не раде фабрике, не раде школе већ се пређе на онлајн наставу. То је као када би рекли некоме који почиње да гради зграду, да зграду гради од куће онлајн. Мора физички на локацији где се гради", каже Драган Марковић Палма.

ЗА СЕДАМ ГОДИНА У КАНЦЕЛАРИЈУ ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ У ПАРАЛИЈИ СВРАТИЛО УКУПНО 200 000 ЉУДИ

"Завршава се седма година рада Канцеларије Јединствене Србије у Паралији, кроз коју је до сада прошло 200 000 грађана, углавном грађана Србије који летују у овом делу Грчке, али и грађана из Румуније, Бугарске и Севене Македоније, који такође летују у Грчкој. Канцеларија Јединствене Србије се не бави политиком, наша канцеларија има други опис посла, а то је да помогне свим грађанима из Србије који летују у Грчкој, у случају да неко мора да се врати кући пре него што је планирао, у случају неког здравственог проблема, проблема са аутом, а свраћали су и они који нису имали проблема на српску дуњу и да гледају спортске преносе наших репрезентација и клубова. Ми грађани Србије, када пређемо границу, сви смо на истом задатку, а то је да слажемо и да поштујемо друге", рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма у Паралији на затварању рада Канцеларије Јединствене Србије у Паралији за ову сезону.