ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 19.03.2021.

ПАЛМА ЗА ТВ ПРВА : АЈТЕ ВИ ИЗ КРИЗНОГ ШТАБА ПУСТИТЕ СВЕ ДА РАДИ. ЗАТВАРАЊЕ МАЛИХ ПОРОДИЧНИХ РАДЊИ А ДОЗВОЛИТИ БИЗНИС ВЕЛИКИМ МАРКЕТИМА ЈЕ ГЕНОЦИД НАД ВЛАСНИЦИМА ТИХ ПОРОДИЧНИХ РАДЊИ. МОРАМО ДА ЗАШТИТИМО ЕКОНОМИЈУ СРБИЈЕ

“Ми морамо да штитимо економију Србије, јер уколико се деси да се дуже не ради, онда ће стати и фабрике. У реду ово затварање још два дана, али морамо да дозволимо да раде угоститељски објекти, ресторани и кафићи, све да ради. Да су сви радили до сада, не би у оном једном објекту било 700 људи. Ајте ви из Кризног штаба пустите да све радње раде. Како могу велики маркети да раде, а мале породичне СТР радње не? То је дискриминација, највећа економска дискриминација и то је геноцид над власницима тих малих радњи”, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на ТВ ПРВА. “Мора да се врате мали трговински објекти да раде. На овај начин што им је забрањено да раде, уништићемо породичне СТР и сличне радње. Власници великих маркета су 80 посто странци и у њиховим рафовима је 80 посто роба из увоза, а у малим домаћим радњама раде супруг, супруга, син и ћерка. Кажу “код њих је мали простор”. Па и они ће да примене мере, да не могу више од два купца истовремено да буду у радњи и све остало. На овај начин затвориће се 80 посто тих породичних радњи, продавница у селима, на периферији града и у градовима. А данас у великим маркетима имате у сваком тренутку 4 пута више људи него што их је било пре ових мера. И шта смо добили ? Сви имају штету и те породице чије су радње и држава. Губимо сви”, каже Марковић. “Држава обезбеђује вакцине као ниједна друга држава у Европи. Вучић се бори да сваког човека заштити. А онда неки кажу “нећу да се вакцинишем”. Апелујем на све да се вакцинишу. Вакцинација није привилегија, али тај који се вакцинише штити себе, своју породицу и све око себе. У мојој породици је 12 чланова и сви смо вакцинисани осим мале деце. Имате ситуацију да једна особа у некој фабрици буде позитивна, а има их 20 у погону и шта се дешава, свих 20 иду у изолацију зато што нису вакцинисани. И како ће онда да се пуни буџет? Држава помаже, најављене су и нове мере помоћи, али да ја не знам колика је та државна каса, она се празни, и да не дођемо у ситуацију да нема за пензије. Кризни штаб нека ради, али политика мора некада да пресече и да не слушамо струку баш за све. Политика мора да има и ризик”, оценио је Марковић.

СРБИЈА ВИШЕ НЕ ЗНА КО СЕ СВЕ И ЗА ШТА ЉУТИ НА МЕЂУНАРОДНОЈ СЦЕНИ

“Србији се замера што сарађује са Русијом, а Русија у свим међународним институцијама, не гласа за Србију, него гласа за међународно право. Србији се замера што није увела санкције Русији. Србији се замера што је довела Кину, а да нису Кинези преузели Железару у Смедереву и РТБ Бор морала би држава Србија да субвенционише та два гиганта. Када је Вучић био гост код бившег америчког председника Трампа, замерили су и Брисел и Европа. Више не знамо ко се за шта љути, а ко се не љути. Али Србија у таквој тешкој утакмици има резултат захваљујући председнику Вучићу и бившем министру спољних послова Дачићу. Србија хоће да сарађује са свима и не одриче се старих пријатеља и има нове”, поручио је Драган Марковћ Палма.