ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 03.11.2021.

ПАЛМА : ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА ПРИМА ПЛАТУ ОД 400 000 ДИНАРА НЕТО МЕСЕЧНО ПЛУС ДОПРИНОСИ, А НЕ РАДИ СВОЈ ПОСАО. МОЈА ОЦЕНА ЊЕГОВОГ РАДА ОД 1 ДО 5 ЈЕ МИНУС 50

„Данашњи заштитиник грађана Србије не ради свој посао. Он прима месечну плату 400 000 динара нето плус доприноси, то је нешто више од плате коју примају четири народна посланика, који путују и долазе из унутрашњости Србије у Београд. Ја постављам питање заштитнику грађана да ли је председник Србије Александар Вучић грађанин, да ли су деца председника Србије грађани и шта још треба да се деси да заштитник грађана реагује. Његова реакција до сада је била да је заштитник милиона евра Драгана Ђиласа, који је и силеџија јер је тукао и жену и таста. Можда ће затштитник грађана да каже да му то није у опису посла, али он мора да каже шта је радио до сада и где је потрошио државне паре. А предлогом новог закона функција заштитника грађана треба да буде са мандатом од осам година и шта ако поново будемо имали заштитиника грађана као што су била последња двојица, Саша Јанковић и Зоран Пашалић. Њих убију слава и паре и главу и више не знају шта раде и колику штету наносе Србији“, изјавио је данас у Скупштини Србије председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма, током расправе о Предлогу закона о заштитнику грађана. „Да ли је заштита грађана и заштита суверенитета и интегритета наше државе, када неки из дела опозиције, пре свега Драган Ђилас и Вук Јеремић шаљу лажи о Србији европском парламенту и осталим европским институцијама, а то кошта грађане Србије јер нас те њихове лажи спречавају да уђемо у Европску унију. Заштитник грађана мора да прати и медијске извештаје и прес клипинг и да види колико изјаве тих опозиционара наносе штету грађанима Србије, а ми у Скупштини Србије усвајамо кодекс понашања народних посланика јер то тражи Европска унија, а та Европска унија није отворила ниједно поглавље са Србијом, иако наша земља има највише оцене и ММФ -а и Светске банке и по расту БДП – а. Зашто заштитник грађана није регаовао када су она четворица силеџија из опозиције упала у Председништво Србије да се физички обрачунају са председником Републике. Где је тада био заштитник грађана. И Тужилаштво у Србији лоше ради. Полиција достави доказе Тужилаштву, а онда се чека по 5 - 6 месеци. Шта се чека људи ? Ако је интерес државе да се открију дела и казне почионици тих кривичних дела, зашто се ћути када су у питању људи из опозиције. И зашто заштитник грађана ћути ? Имали смо лоше искуства и са претходним заштитником грађана, који се бавио само собом и припремао се за политичке функције. Заштитник грађана урушава све оно што ресорно министарство и влада добро раде. Моја оцена рада заштитника грађана и актуелног и претходног од 1 до 5 је минус 50 и да врати паре јер их није зарадио и само одмаже држави“, каже Марковић.

ЂИЛАС ДА ЈЕ БРАО ЕВРЕ СА ТРЕШЊЕ НЕ БИ ТОЛИКО ЗАРАДИО

„Зашто Драган Ђилас не каже „када сам био директор Канцеларије код председника Републике Србије Бориса Тадића имао сам 11 300 евра, а данас имам 619 000 000 евра. Да си са дрвета брао, да су трешње, па да је свака мала трешња евро и да имаш 50 ари не би толико набрао евра. То је била трговина моћи и трговина утицајем. Да ли се по том питању огласио заштитник грађана, јер то су паре од грађана Србије ?“, каже Марковић.

ПАЛМА ЛОГОПЕД

"И ко је у тиму Драгана Ђиласа и иде са њим и обилази Србију, онај скрембловани и омутављени такозвани "сведок", који је свашта лагао против мене, Бранислав Радосављевић, који је 6 пута хапшен и осуђиван због крађе аутомобила, а тобоже се плаши од мене и након 5 минута скремблованог и омутављеног његовог говора на конференцији за новинаре, ја сам му као логопед вратио и глас и боју гласа. И тај омутављени скрембловани такозвани "сведок" Драган Ђиласа и његове раднице Маринике Тепић иде са њима у кампању да типује аутомобиле", изјавио је Марковић.