ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 31.03.2021.

ПОПИС ЈЕ НАЈБОЉИ ПОКАЗАТЕЉ КО ЈЕ ВРШИО ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ И ПОПИС ЋЕ ПОКАЗАТИ ДА ЈЕ СРБИЈА МАЈКА ЗА СВЕ

„Попис становиштва је најбољи показатељ ко је вршио етничко чишћење. Колико је пре рата живело Срба у Приштини, Призрену, Ђаковици, Загребу, Сарајеву, а колико живи данас? У неким градовима више Срба и нема, а у другима много мање него пре рата. Колико је Хрвата, Албанаца и Бошњака пре рата живело у Београду и другим градовима Србије, а колико данас? Много више него пре рата. И ми тиме треба да се поносимо. Србија је мајка за све. Ја сам против тога да се делимо по националној и верској припадности и сви треба да будемо исти и да поштујемо Устав ове државе, а не само да га поштујемо, као неки, када треба да добију неке функције и да профитирају политички. Србија је веома коректна за све грађане који живе у нашој држави“, изјавио је председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије у Скупштини Србије Драган Марковић Плама говорећи у парламенту на тему одлагања пописа становништва.

НЕЋЕМО ИМАТИ МАЊИ БРОЈ СТАНОВНИКА

„Јединствена Србија ће гласати за одлагање пописа становништва. Ја сам сигуран да ће предстојећи попис показати да нећемо имати мање становника, можда у промилима, а разлог што неће бити мање становника је и у томе што наши људи који раде у иностранству, се због епидемије враћају у земљу, јер у европским државама остају без посла и не само да остају без посла, у тим државама је само ваздух бесплатан“, рекао је Марковић.

СРБИЈА ЈЕ ДАНАС НАЈБОЉА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ЖИВОТ – ПОЛИТЧКИ СТАБИЛНА И ЕКОНОМСКИ СИГУРНА

„Из дана у дан видимо како страни држављани долазе у Србију да се вакцинишу и долазе и из оних држава чији политичари мрзе Србију. А такви мрзе Србију зато што Србија има највећи економски напредак од свих тих држава, које су некада биле развијеније од наше земље. Мрзе Србију зато што има највећи раст БДП – а. Србија данас има на располагању 4 вакцине против корона вируса, а неке европске државе које су много моћније од нас до пре месец дана нису имале ниједну. Рекли су челници тих држава да не желе да купују вакцине од Русије и Кине, а данас кажу да ће ипак куповати те вакцине и то значи да су имали слабу визију када је у питању заштита грађана. И зато мрзе Србију јер Србија сарађује са свима. Србија је последњх 5 година најбоља дестинација за живот, која је политички стабилна и економски сигурна. И на томе треба да се честита државном руководству“, рекао је Марковић.

СТРОГО САНКЦИОНИСАТИ ШИРЕЊЕ ПРОПАГАНДЕ ПРОТИВ ВАКЦИНА

„Борба против беле куге је такође неопходна. Позиви неких младим људима који желе да имају децу да се не вакцинишу је највећа глупост. Оне који шире такве поруке треба строго кажњавати, јер такве поруке угрожавају животе људи. Све те вакцине не би ушле у употребу да нису прошле строге контроле у својим државама. Да неко даје својим држављанима вакцине, а да они од тога умиру или да не могу да имају децу, то би био геноцид. Зато таква врста пропаганде мора строго да се санкционише“, оценио је Драган Марковић Палма.

ШТЕДЊОМ ДО ПАРА ЗА БОЉИ ЖИВОТ ГРАЂАНА – ДОЛАЗИТЕ У СКУПШТИНУ СРБИЈЕ СВОЈИМ, А НЕ ОПШТИНСКИМ АУТОМОБИЛИМА

„Министре мора да се укину плате члановима општинских и градских већа осим Београда, Ниша, Крагујевца и Новог Сада. Члановима општинских и градских већа је месечна бруто плата 150 000 динара, да би неколико пута констатовали предложени политички дневни ред. Не може неко да буде на листи кандидата, а да је незапослен и он и његова породица, па прво након избора запосли себе и своју породицу. Данас су у тим општинским и градским већима и „Курта“ и „Мурта“, а тамо треба да буду стучњаци из својих области који већ имају радна места. Такође, овде на паркингу испред Скупштине Србије има сигурно бар десетак општинских аутомобила који су довезли народне посланике, који уз то узимају дневнице. Дођите својим аутомобилима. Општински аутомобили да возе грађане и господина пољопривредног произвођача када има упут за неку клинику. Питајте министре по локалним самоуправама када су последњих година куповани аутомобили. У Јагодини се инспекције возе у пунтима старим 10 година и у југићима. Код мене је у локалној самоуправи намештај стар 26 година. Комуналну полицију треба укинути свуда осим у Београду, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу и још неколико градова. Мора да се штеди, односно да се простремо онолико колико нам је ћебе и на тај начин да се стварају услови за бољи живот грађана, да нас је више на попису становништва“, казао је Марковић.