ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 05.06.2021.

Председника Јединствене Србије Драгана Марковица Палму у Солуну примио Митрополит Солунски Варнава

ПАЛМА : ДУХОВНО И МУДРО, А НЕ ДУХОВНО И ХРАБРО

"Српска православна црква и Грчка православна црква вековима имају добру сарадњу. И у овом 21. веку и једна и друга црква су неопходне свом народу да поштујемо нашу православну традицију и да не слушамо неке моћнике из белога света који желе да промене нашу историју. Наше вредности су породице, деца, кумови, пријатељи, а не неке вредности које желе да нам наметну и да наш идентитет промене и никада нећемо прихватити нешто што није у складу са правилима православне цркве. Србија је увек имала притисак неких великих сила и у последње време је све чешћи тај вербални притисак да ми кажемо за нешто што је наше да кажемо "није то наше од сутра је то ваше ", мислим на Косово и Метохију", рекао је Драган Марковић Палма. "Ми поштујемо све вере, али исто тако волимо нашу веру и желимо да и сви поштују нашу веру и да духовност и мудрост буде оно што ће да нас води, а не храброст као много пута у историји. Ми не желимо да нам више деца гину, него да се боримо правдом. Сви треба да слушамо шта говори црква. И желим да позовем све који имају економске могућности и у Србији и у Грчкој да помогну изградњу храмова и оно сто је најважније да верујемо да постоји нешто . Црква је симбол сваког човека ", рекао је Марковић и захвалио се Митрополиту солунском Варнави, кога је позвао да са делегацијом посети Јагодину и Србију."И да никада не дозволимо да у цркву уђу два мушкарца и да кажу како су они "раба божија " један другом. И нека свако има слободу, али Српска православна црква и Грчка православна црква имају своја правила од којих никада неће одустати" поруцио је Марковић .

ЗАХВАЉУЈУЋИ ВУЧИЋУ ИЗГРАЂЕНО ЈЕ МНОГО ЦРКАВА И ХРАМОВА

Последњих десет година је много православних цркава и храмова направљено у Србији захваљујући председнику Србије Александру Вучићу .

ВАРНАВА : РАДУЈЕМО СЕ НАПРЕТКУ СРБИЈЕ

"Овде у овом Храму зелим да лицно подрзим и да благосиљам оно сто ради Драган Марковић Палма. Зелим да благосиљам и Ваш град Јагодину, Вашу породицу и цео српски народ. Ми се радујемо напретку Србије. Ми говоримо једним језиком, а то је православни језик", поручио је Митрополит Солунски Варнава. У цркви православној у Солуну заједно су Вашкрсњи тропар отпевали свештеници из Јагодине и Солуна. У српској делегацији у посети Митрополији Солунској било је 8 свештеника Српске православне цркве из Јагодин из Беличког намешниства и повереник манастира Хиландар за Србију Милош Стојковић , као и народни посланици Јединствене Србије Живота Старчевић и Ђорђе Косанић и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић .