ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 15.06.2022.

СКУПШТИНА ГРАДА ЈАГОДИНЕ ДОДЕЛИЛА НОВЧАНЕ НАГРАДЕ 51-ом УЧЕНИКУ ЗА ПОСТИГНУТЕ РЕЗУЛТАТЕ НА МЕЂУНАРОДНИМ И РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА: ЗАЛАЖЕМО СЕ ЗА ПРИРОДНУ ПАМЕТ – ТО ЈЕ БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ

У Скупштини града Јагодине организован је пријем за најуспешније јагодинске ученике са међународних и републичких такмичења. За њих, укупно 51-ог ђака град је обезбедио и значајне новчане награде. Поздрављајући награђене ученике, њихове родитеље, наставнике и професоре, председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је поручио да се и град и он лично залажу за природну памет:

- Скупштина града је донела одлуку да се од ове године награђују сви они ђаци који постижу високе резултате на међународним и републичким такмичењима. Овај град се залаже за природну памет, и да та природна памет остане у Србији и да ту раде и стварају, јер Србија има све услове за школовање ђака као и да нам природна памет не одлази у друге државе. Награђени ученици су на такмичењима представљали свој град и школу, захваљући њима чуло се за Јагодину. Јагодина због свих њих има добру будућност. Они су понос свих нас који водимо град, за све одборнике и странке, јер када је нешто битно, ми одлуке доносимо једногласно - нагласио је Марковић.

Марковић је подсетио да се град Јагодина разликује од других градова и по томе што су јагодински ђаци годинама до короне бесплатно летовали у Црној Гори и у Грчкој. Он је најавио да ће од наредне године сви јагодински ђаци из завршних разреда основних и средњих школа летовати у Грчкој. Напоменуо је да су у Јагодини све школе реновиране, да је неколико њих новосаграђено. Марковић је подсетио и да је град Јагодина први град ван Београда који је имао своје клизалиште, и да је једини град у Србији који има скијалиште са вештачким снегом.

- Ускоро се завршавају и тениски терени, а у октобру ће бити пуштена у рад три затворена базена која могу да се мере са светским стандардима. Изградњу ових базена не финансирају ни град ни држава већ приватна фирма. Уз то да додамо и аква парк, а све су то садрзаји у којима јагодински ђаци могу да уживају по више него повољним ценама – казао је Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине.

Марковић је позвао награђене ученике да наставе даље са постизањем високих резултата, позвао и друге да се угледају на њих и закључио да не постоји град у Србији попут Јагодине са толико успешних ђака у односу на број становника.

Ученици су за резултате на међународним и републичким такмичењима од Скупштине града Јагодине награђени новчаним наградама у распону од 50.000 до 15.000 динара.