ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 20.11.2023.

У новосадском СПЕНС – у одржан митинг коалиције СПС – Јединствена Србија – Зелени Србије.

ДАЧИЋ : КЉУЧ СТАБИЛНОСТИ СРБИЈЕ ЈЕ У БЕОГРАДСКИМ И ПОКРАЈИНСКИМ ИЗБОРИМА

„Кључ политичке стабилности у Србији су избори за Скупштину Аутономне покрајине Војводине и избори за Скупштину града Београда и зато је обавеза и Српске напредне странке и коалиције СПС – Јединствене Србија – Зелени Србије да победимо на тим изборима, јер ћемо у осталом делу Србије на републичким изборима имати апсолутну већину“, рекао је председник СПС Ивица Дачић на митингу коалиције СПС – Јединствена Србија – Зелени Србије, чија листа носи назив „Ивица Дачић – премијер Србије“, који је одржан у хали СПЕНС у Новом Саду. „Није битно како се опозиционе партије и њихове листе зову, они су сви ДОС и они кажу да ће бити „6. октобар“, али што би рекао Слободан Милошевић „мало морген“. Сви ти из опозиције ће да пропадну на изборима 17. децембра. Наши кључни приоритети су социјална правда и патриотозам. Победа Српске напредне странке и коалиције „СПС – Јединствена Србија – Зелени Србије“ на републичким избоирима17. децембра значиће наставак политике стабилности политике мира, изградње инфраструктуре, нових фабрика, нових радних места и већих плата и пензија“, поручио је Дачић, који је на бину СПЕНС- а извео унука бившег предсдника Југославије и Србије Марка Милошевића који је на изборној листи „Ивица Дачић – премијер Србије“ трећи на листи иза Дачића и Драгана Марковића Палма. Дачић је рекао да је пре тачно 35 година, 19. 11. 1988. године одржан чувени митинг на Ушћу у Београду на којем је говорио Слободан Милошевић и чији је слоган тада био „Србијо из три дела поново ћеш бити цела“. „35 година касније не мењамо ниједну реч“, нагласио је Дачић.

ПАЛМА : ЗАБРАНИТИ УВОЗ МРЗЛОГ МЕСА У СРБИЈУ, МИГРАНТЕ ВРАТИТИ У ЗЕМЉЕ ПОРЕКЛА

„Ми треба да у наредном периоду гедамо како да помогнемо господину пољопривредном произвођачу и господину паору. Треба да се забрани увоз мрзлог меса у ову богату Србију. Каже неко „јефтиније је у Европи“. Није тачно. Европска унија има квоте за производњу меса и жита и када немају где са месом шаљу га у земље ван Европске уније, у Србију. Тај увоз не сме бити конкуренција српском пољопривреднику и зато треба забранити увоз мрзлог меса у нашу земљу. Што се тиче протеста појединих пољопривредника, није решење у блокади путева, решење је у разговору са надлежним министарством и Владом Србије“, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма. „У последње време се у појединим местима на северу Војводине увукао страх у становнике због миграната и све чешће обрачуна међу мигрантима. Мигранте треба вратити у земље њиховог порекла, јер добар део њих више није у транзиту кроз Србије него остају овде, а Немачка их више неће“, изјавио је Марковић и поручио да је добитна комбинација за Србију „Вучић председник Дачић премијер“.

БАЈАТОВИЋ : НИКО НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ НАРОД

„Србија има нераскидив уговор са Косовом и Метохијом, а то су Пећка паријаршја, Високи Дечани, Грачаница. Ако испустите душу нисте живи, немате идентитет. Што се тиче Републике Српске тражимо поштовање Дејтонског споразума. Када говримо о санкцијама Русији, подсетићу да је 2017. године Велика Британија предложила Резолуцију у Савету безбедности Уједињених нација којом би се Срби прогласили за геноцидан народ. То су тада спречили Русија и Кина. Ми не желимо да изгубимо пријатеље, а јако добро знамо шта су санкције. Нико не може да победи народ“, нагласио је председник војвођанских социјалиста Душан Бајатовић и закључио да је најважније сачувати достојанство српског народа.