ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 12.10.2021.

ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ ПЕТАР ПЕТКОВИЋ У ЈАГОДИНИ СА ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИМА

ПАЛМА: СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ ПРИЗНАТИ НЕЗАВИСНО КОСОВО И МЕТОХИЈУ, ТО ЈЕ ВУЧИЋ ВИШЕ ПУТА ПОТВРДИО

ЈАГОДИНА- Председник Скупштине града Јагодина, народни посланик и председник Јединстевне Србије Драган Марковић Палма поручио је данас на састанку са интено расељеним лицима да је сигуран да ће Срби са Косова и Метохије гласати за Српску листу на локалним изборима на КИМ. Састанак је одржан на иницијативу директора Канцеларије за КИМ Петра Петковића у Скупштини града Јагодина.

-Сигуран сам да ћете позвати и оне који рање нису гласали или који не желе да иду. Сви избори су битни али ови су најважнији за будућност Срба на КИМ када је у питању локал, тамо где живе ваши рођаци и пријатељи. За Српску листу треба гласати јер је предводи председник Србије Александар Вучић и без њега не би било ни 2 процента Срба на КИМ. Спровођење социјалне политике на КИМ и све што се плаћа је захваљујући Александру Вучићу. Имамо тежак посао да се изборимо са западим политичарима да сами доносимо и спроводимо одлуке о томе како ћемо да живимо. Ова власт на челу са Алексадром Вучићем никада неће признати независност Косова и Метохије. Ви немате другу државу, Албанци имају, зато треба да слушате оно што каже Београд и оно што каже млад човек, патриота, Петар Петковић, рекао је Марковић.

Он је поменуо да су опозицони лидери у Србији хвалили поштење и доброту Харадинаја и Куртија, што је изазвало негодовање код присутних интерно расељених лица.

Петковић је истакао да у дијалогу са Приштином српска страна има принципијелну и здраву позицију, јер се инистира да се испоштује договорено, а то пре свега значи формирање Заједнице српских општина.

-Неопходан је мир на западном Балакну, а услов је историјско помирење Срба и Албанаца кроз дијалог. Боље тешки преговори у Бриселу, него проблеми на терену. Гледам вас све у очи, знам да живите ове, знам колико је лепа Јагодина, али опет знам да вам је срце и душа на КИМ. Да би могли да се изборимо за све што радимо, ви морате да изађете и гласате. Све ћемо да вам обезбедимо и припремимо. То су избори, где чувајући тих десет општина, ми чувамо залог за формирање ЗСО у који треба да уђе тих десет општина и оне ће представљати оквир за колективну безбедност и права за Српски народ на КИМ. Зато нападају Србе без последица, навео је Петковић и додао да Албанцима неће поћи за руком да остваре свој наум.

Марковић је замолио присутне који нису вакцинисани да искорите прилику и вакцинишу се на лицу места у згради Скупштине града. Велики број расељених са КИМ је прихватио предлог и вакционисао се у згради Скупштине града. Састанку су присуствовали народни посланик и први човек јагодинских напредњака Никола Радосављевић, градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић и Милоје Здравковић директор Канцеларије за координационе послове у преговарацком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини.