ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 23.11.2021.

ПАЛМА : БУЏЕТ ЗА 2022. ГОДИНУ ДАЈЕ ОПТИМИЗАМ И КОРИСНИК БУЏЕТА СРБИЈЕ ЈЕ СВАКИ ГРАЂАНИН СРБИЈЕ. ОПОЗИЦИЈУ НАЈБОЉЕ ДЕМАНТУЈУ СТРАНИ ИНВЕСТИТОРИ

“Буџет за 2022. годину је развојни, социјални и буџет који даје оптимизам, а корисник овог буџета је сваки грађанин Србије. Оптимизам да ће све бити реализовано је што је буџет и за 2020. и 2021. годину реализован и постигнути су одлични резултати. Опзицију која критикује најбоље демантују страни инвеститори у Србији. Најјача економска слиа Европе Немачка, кроз инвестиције својих компанија, у Србији запошљава око 65 000 наших грађана. Да је то тачно што опозиција лаже о својој земљи у свету, не би они дошли у Србију да граде фабрике и запошљавају раднике. А ти који данас протестују и антиваксери и они који демонстрирају на Макишу због изградње метроа 99 посто су опозиционари, врло је мали број оних који нису директно или индиректно повезани са опозиционим партијама. Ја би разумео да се жали неки пољопривредник чија је њива на Макишу, али то није случај”, изјавио је данас председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма у Скупштини Србије током расправе о буџету за 2022. годину. “Данас неки из опозиције кажу “ви градите, али нису то ваше паре”, а чије су паре биле у буџету када сте ви били на власти, пре 2012. године. Тада паре нису ишле за грађане и државу него су ишле у два џепа, јер у један није могло све да стане. То је као што су некада пољопривредници имали сукнене панталоне са џеповима до колена и ту стављали новац, тако и неки данашњи опозиционари, који су некад били на власти, као Драган Ђилас, који нису знали где све да ставе новац”, рекао је Марковић и додао да данас много мање грађана иде из унутрашњости да живи у Београд зато што су и у унутрашњости Србије створени услови за бољи живот него што је то пре био случај. “Посебно желим да похвалим чињеницу да је буџет за пољопривреду повећан за 10 посто. Некада је пољопривредник служио само за гласање и да иде у војску, а данас зна да неко брине о њему. Требало би само да се утиче на то да се смањи увоз пољопривредних производа који се производе у Србији и да не буде да, када уђемо у неки маркет, 70 посто производа буду из увоза. Такође и пензионери ће у Србији сада тачно знати колика им је пензија и колико помоћи добијају од своје државе”, каже Драган Марковић Палма.

ПРОМЕНИТИ НАЧИН МОДЕЛА ФИНАНСИРАЊА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

“Данас град Јагодина добија средства из буџета као локална самоуправа са 70 000 становника, а на територији града Јагодине има уписано у бирачки списак 66 000 бирача, а ако знамо да су 25 посто малолетна лица, онда је јасно да та бројка није тачна, односно произилази да град Јагодина добија средства за 15 000 становника мање него што их има. Такође би требало видети које све локалне самоуоправе у Србији купују луксузне аутомобиле из буџета, а има њих 5 до 6 који су купили и по три нове Шкоде. Где ти путујеш пријатељу, где се возиш, није аутомобил основно средство. Паре не смеју да иду за луксуз у локалним самоуправама, него за грађане”, оценио је Марковић.