ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 13.09.2022.

ПАЛМА : ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА ПОДРЖАВА ИЗВЕШТАЈ КОЈИ ЈЕ ПОДНЕО АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ. ОТВОРЕНИ БАЛКАН ВЕЛИКИ УСПЕХ, ЕДИ РАМА И ЕРДОГАН ПРОМЕНИЛИ СТАВ О СРБИЈИ, А ДРИТАН АБАЗОВИЋ КАО ДА МУ ЈЕ ОТАЦ ИЗ КОНЧАРЕВА, А МАЈКА ИЗ ПОДГОРИЦЕ

„Јединствена Србија ће подржати Извештај о прегворима с Приштином који је поднео председник Србије Александар Вучић“, рекао је данас у Скупштини Србије председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма. „Моја партија се зовге Јединствена Србија. Имали смо визију да ће некада то јединство бити преко потребно. Сада је тренутак за јединство по националном питању свих политичких партија. Када будемо јединствени по овом питању лакше ћемо да решавамо проблеме као што је Косово и Метохија“, оценио је Марковић.

РАМА И ЕРДОГАН ПРОМЕНИЛИ СТАВ ПРЕМА СРБИЈИ, А ДРИТАН АБАЗОВИЋ КАО ДА ЈЕ ИЗ КОНЧАРЕВА

„Један од највећих резултата Александра Вучића је иницијатива „Отворени Балкан“, а то је веома битно и за Косово и Метохију. Албански премијер Еди Рама који је пре давао изјаве као србомрзац сада каже Аљбину Куртију „Курти или ћеш у Отворени Балкан или си за рат“. Сетите се пре изјава Реџепа Тајипа Ердогана о Косову и Србији уопште, а он сада каже „Драги пријатељу Вучићу“. А црногорски премијер Дритан Абазовић даје изјаве о Отвореном Балкану и Србији као да му је отац из Кончарева, а мајка из Подгорице“. Да нам је неко рекао пре 20 година да ћемо у Албанију ићи без пасоша, нико не би веровао. То је велики успех Александра Вучића. А то критикују неки из опозиције који добијају паре из страних амбасада. Уместо да подрже своју државу они раде за паре. Нека одговоре зашто добијају паре из страних амбасада. Овде у Скупштини седе сви који су или били некада у власти или је неко њихов био у власти. И ти из опозиције нека направе графикон и нека покажу резултат шта су они урадили, како је било у њихово време, а како је данас. Лако је из Београда поред Дунава бусати се у груди, а тешко је Србима на Косову и Метохији. Нека кажу ти из опозиције кажу шта су урадили до сада, шта је њихов резултат и шта је њихов предлог. И ти из опозиције нападају и Вашингтонски споразум, као да је у то време Доналд Трамп био председник месне заједнице, а не председник САД. И тада је Вучић одбио тачку 10 која је говорила о признавању независности Косова. Вучић је то одбио у Вашингтону код председника САД. Да Србија није политички и економски стабилна не би данас радило 70 000 наших грађана само у немачким фабрикама. И данас је таква Србија призната у целом свету“, рекао је Марковић.