ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 19.10.2021.

ПАЛМА : ПОЗИВАМ АЛБАНЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ДА ТРАЖЕ ОД БРИСЕЛА ВИЗНУ ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈУ, А ДА СЕ МАНУ МИЛИТАНАТА

“Аљбин Курти је изгубио готово све општине и градове на Косову и Метохији на локалним изборима. То је знак да младим људима, Албанцима на Косову и Метохији није до рата, иако неколико држава из Европске уније и САД стално дају Приштини инструкције да ради нешто против Србије. Тражите ви Албанци са Косова и Метохије да вам Брисел да визну либерализацију, да можете да путујете, то је ваш интерес, а није ваш интерес да долазе на север Косова и Метохије јединице РОСУ са дугим цевима и оклопним возилима и провоцирају сукобе и пуцају на Србе. А онда у наводној великој акцији против шверцера ухапсе чоколаде, крем бананице и кексе. Они треба да хапсе нарко дилере по Косову и Метохији јер управо су косовски Албанци највећа база за дрогу за Европу. Ја позивам косовске Албанце да више не прихватају ту милитанту политику и да сарађују са Србима и да гледају у будућност. Пустите ви више Куртија и њему сличне. Није будућност рушење надгробних споменика Срба као пре неки дан, а ни годину дана није прошло од сахране. Јел то порука за будућност ? Моја порука Албанцима је откажите послушност Аљбину Куртију и свима онима који би стално да прикзаују неко ратно стање и мржњу”, поручио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на ТВ Пинк.

НЕМА АЛТЕРАНТИВЕ НИ ВАРИЈАНТЕ Б - ВУЧИЋ ЗАЈЕДНИЧКИ КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ

“Некада је можда постојала алтернатива или варијанта Б, а данас не постоји варијанта Б, не постоји алтернатива. Нема тог другог кандидата који може да се мери са председником Србије Александром Вучићем на наредним председничким изборима. Ако све партије подрже Вучића за кандидата за председника Србије онда тиме дајемо моћ Србији, дајемо моћ нацији. Онда је то знак да у даљим преговорима око најважнијих националних и државних питања нисмо подељени, јер управо је та подељеност скупо коштала Србију у прошлости. Можем да видимо неке друге у окружењу као што су косовски Албанци који имају консензус око националних питања. Али тако нешто не постоји код дела опозиције у Србији. Тај део опозиције предвођен Драганом Ђиласом мисли да све парама може да купи и да трговином утицаја могу да раде шта хоће. Не може парама да се купи породица, не могу парама да се купе гласови грађана Србије. Грађани знају ко сте били пре, шта сте радили пре и шта су ваша дела. Грађани знају да је Србија данас економски моћна и сигурна и политички стабилна, чак смо и делили вакцине другим земљама и имали вакцине пре него и најмоћније земље Европске уније, а пре смо били као онај ко иде на вашар, а цури му вода низ иста, а нема пара ни за кабезу”. И резултати локалних избора у Мионици, Неготину и на Косову и Метохији су признање за све оно што Александар Вучић ради и то подржава коалиција СПС – Јединствена Србија”, рекао је Марковић

ЂИЛАС ПРЕВОДИ ПОЛИТИЧКИ ЧОПОР

“Ви имате данас на политичкој сцени Србије један политички чопор који предводи Драган Ђилас. То је чопор силеџија, лопова, лажова и криминалаца осуђиваних, људи који имају психички поремећај који Ђиласу дувају у врат. Тај полтички чопор треба да иде на суд. Они су и највећи кривци за то што Србија још увек није члан Европске уније, због свих лажи које су слали Европском парламенту како у Србији не ваља ово, не ваља оно, наводно медијска блокада, људска права, правосуђе. Чак су и европарламентарци предвођени Тањом Фајон, видели са ким имају посла, па су одустали од било каквих даљих разговора о изборним условима, након што је парламент Србије прихватио свих 16 тачака, које је тај политички чопор тражио. А они након тога кажу сад не важи ни то”. Тако је један медиј под контролом Драган Ђиласа назвао Србе са Косова и Метохије чопором који масовно излази на гласање. Драган Ђилас и његови су чопор, а Срби са Косова и Метохије знају шта је садашња Србија под водством Александра Вучића урадила за њих. Срби са Косова и Метохије знају да када је амерички председник Доналд Трамп предложио у споразуму тачку 10 да Србија призна независност Косова, ко је рекао “скините ту тачку, то не прихватамо”. И то у Белој кући, а Ђилас и његови би рекли “ где треба да потпишемо””, казао је Марковић.

СРБИЈА ЈЕ НЕКАДА БИЛА ТАМО ДАЛЕКО, А ДАНАС ЈЕ БЛИЗУ СВИМА

“Неки медији у региону су напали председника Србије Александра Вучића зато што је певао песму “Тамо далеко”. Није та песма настала ни јуче, ни прекјуче ни 2012. године. То је песма која је настала много пре и говори о голготи српског народа који је у Првом светском рату ослободио све остале народе на простору бивше Југославије. И ми се сви поносимо са том песмом. Србија је некада била “тамо далеко”, а данас је Србија близу свима, као кућа на Балкану свим европским државама чак и за САД. Данас сви хоће да сарађују са Србијом. То се види по броју инвеститора из целог света који долазе у Србију. А зашто ? Зато што је Србија у врху свих светских листа и Светске банке и ММФ, а ми у тим комисијама немамо рођаке. И то је разлог зашто нападају Србију. Због њеног огромног економског успеха”, рекао је Марковић.