ИЗДВАЈАМО

ЈС У МЕДИЈИМА

ЈС У МЕДИЈИМА - 26.09.2013.

Драган Марковић Палма одбио поклон сат "Ролекс"

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић - Палма изјавио је данас у Барију да не би могао ни од једног инвеститора у Србији да прима поклоне, због чега је, како каже, одбио да прими ручни сат марке "Ролекс" као дар једног од власника компаније "Групо Тури" Вита Турија.

 

Господин Тури, који је је домаћин политичко привредне делегације Србије која од 25. септембра борави у Барију, "питао ме је синоћ да ли може да ми поклони сат марке 'Ролекс' и ја се нисам наљутио на њега што је то понудио, али сам тај поклон одбио", рекао је Марковић новинарима приликом посете овој компанији.


Марковић додаје да је он скинуо свој сат с руке, који, како каже, кошта 120 евра и поклонио га италијанском привреднику, не због материјалне вредности, већ у знак "братства и пријатељства".


- Нисам примио поклон зато што не бих могао мирно да спавам кад бих узео иједан поклон од неког инвеститора или било кога ко жели нешто да улаже у Србију - објаснио је Марковић.


Компанија "Групо Тури" требало би у новембру да почиње изградњу фабрике намештаја у изнајмљеном простору у Србији а у јануару почиње изградњу нове фабрике површине 36.000 квадратних метара у коју улаже 28.000.000 евра.


Од Србије су за ову инвестицију добили 6.000 евра по запосленом раднику а планирају за почетак да запосле око 300 радника.

 

Дневни лист Ало

26. Септембар 2013.