ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 29.05.2021.

Јагодина добила нови туристички садржај. Кренуо туристички бродић од Кочиног храста у Кочином Селу крај Јагодине. Прву карту за превоз бродићем купио Палма, са Палмом у бродићу, журка и музика

ПАЛМА : ВАКЦИНАЦИЈА ОТВОРИЛА ВРАТА ТУРИЗМУ У СРБИЈИ

“Данас смо отворили нов туристички садржај. Код Кочиног храста у Кочином Селу крај Јагодине, историјске и туристичке дестинације, кренуо је да плови Великом Моравом туристички бродић. Желимо у Јагодини да личимо на велике градове као што су Београд, Беч, Будимпешта, који имају много бродова, бродића и чамаца. Ми смо у Јагодини створили такве услове да сва деца и пливају и клизају и скијају. Направили смо први у Србији Аква парк, први смо направили клизалиште и скијалиште у граду”, рекао је данас председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма у Кочином Селу на почетку рада туристичког бродића. “Србија ће на основу броју становника бити прва земља у Европи по броју вакцинисаних, а то је захваљући томе што је Србија прва набавила четири врсте вакцина и ускоро ћемо постићи колективни имунитет и тиме су се отворила врата за туристе да долазе у нашу земљу. Поред тога, Србија је најбоља дестинација за инвеститоре јер постоји стабилност динара, економска сигурност, здравствена безбедност, међународна популарност и када све то сагледају, велики инвеститори и власници великих компанија траже државу баш као што је Србија, где постји сигурност њиховог капитала.”, оценио је Марковић. “Желим да се захвалим свим одборницима у јагодинском парламенту, и Јединствене Србије и СПС – а и Српске напредне странке и коалиције БУНТ – Права Јагодина и Групе грађана “Мита Арсић” и Покрета за обнову Краљевине Србје, што све најважније одлкуке у интересу наших грађана доносимо једногласно” рекао је Марковић.

ОВО ЈЕ НАША ЖУРКА, ЖУРКА НА ЧАМЦУ. КО НЕ ВОЛИ ЖУРКЕ И МУЗИКУ ТАЈ ЈЕ ЗА ПРЕГЛЕД КОД СЛАВИЦЕ ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ

“Настављамо у смеру којим смо започели, а музика је наш лек. Најважније је да вам је породица жива и здрава, радна места и музика. И могу да нам се ругају они други, да говоре о музици шта хоће, али ово је наша журка, журка на чамцу. Они који не воле журке и музику, они су за преглед код Славице Ђукић Дејановић”, поручио је Палма. Туристички бродић плови од Кочиног храста у Кочином Селу до моста у селу Рибару и назад и та вожња траје сат времена, а цена пловидбе од једног сата је 500 динара, а уз вожњу добијате и српску гибаницу и пиће. Историјско – туристичко дестинација Кочин храст у Кочином Селу има у својим садржајима и спортски терен, шеталишну стазу од Кочиног села до села Рибара, дечије игралиште, парк, роштиље које могу да користе породице када дођу у ову оазу, ресторан и сређену обалу и бесплатан паркинг. Свему томе данас се придружио и туристички бродић који носи назив “Капетан Коча. Прву вожњу овим бродићем обавили су председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма и одборнци и новинари и наравно хармоникаши, музичари уз пресму “Ој Мораво тија реко”.