ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 03.11.2022.

ПАЛМА : ДАНАС ИМАМО ЧИМЕ ДА СЕ “ОТИМАМО”

“Сигуран сам да рата у Србији неће бити, то неће дозволити председник Александар Вучић, јер боље је преговарати 100 година него један сат ратовати. Није више Србија ни мета, ни џак за ударање као што је била 1999. године. Данас имамо чиме да се “отимамо”, што би рекле наше бабе. Србија је данас држава која се респектује и када је у питању економија и оружје и оруђе и стручност. Србија никада није имала председника као што је Александар Вучић. Вучић где год да се нађе, у Вашингтону, Њујорку, Бриселу, Берлину, Паризу, Москви и другим државама има директно укључење и то је поента. Он у тим државама каже “рекао сам на састанку то и то”. Ту су и медији из тих држава и њихови политичари то чују и виде. А не као пре када су неки говорили “пустите ме сад док су избори, па ћемо после да вам дамо Косово, немој сад да ме дирате због бирачког тела…” Код Вучића тога нема, што каже у иностранству то и у Србији и то сви могу да виде и да чују. Што се тиче притиска на Србију да уведе Русији санкције, моје питање је “да ли је Србија крива за тај рат”, није, “да ли ће рат престати ако Србија уведе Русији санкције”, неће. Пре су Србији говорили ”ућићете у Европску унију само да склоните Милошевића”, “ућићете у Европску унију само да испоручите Милошевића”, “ућићете у Европску унију само да испоручите генерале”, “ућићете у Европску унију само да потпишете “Бриселски споразум”. И, шта се десило, притисци се настављају”, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, гостујући на Хепи ТВ.

УМЕСТО ШТО КУРТИЈА ГУРАЈУ У РАТ ВЕЛИКЕ СИЛЕ ТРЕБА ДА МУ КАЖУ ”УЂИ ЧОВЕЧЕ У ОТВОРЕНИ БАЛКАН”

“Куртија саветују, пре свега Сједињене Америчке Државе и Велика Британија, да уђе у рат, у то сам сигуран. Уместо да му кажу “уђи у Отворени Балкан човече”, да буде слободан проток људи и роба. И Едо Рама је то схватио и Албанија је ушла у “Отворени Балкан”. Исто тако саветују те велике силе и Украјину и дају им милијарде долара и евра и оруђа и оружја и говоре им “само напред сада ћете ви да победите и само напред до последњег Украјинца”. Неко из Украјине мора да им каже “немојте више тако да нас браните”. То је као када неко каже некоме на улици “ајде удари га још једном па ћеш да видиш”. Што те велике силе не дају косовским Албанцима визну либерализацију. Србија је за то да им дају да без виза путују у њихове земље. Али то неће ни Европска унија ни Сједињене Америчке Државе. И то Албанци треба да схвате, ако им то не дају онда им нису пријатељи, они су само ратнохушкачи. Курти уместо да гради фабрике он гради војне и полицијске пунктове. Са ким да ратујеш ? Са голоруким српским народом који вековима жви на Косову и Метохији. Сигуран сам да Србија неће да наседне на те провокације. Шта значе ти дронови, као на стадиону Партизана 2014. када су играли Србија и Албанија. Јесу ли тада реаговали САД и ЕУ, нису, Ни сада нису реаговали. Србију више нико не може да уцењује, јер има пријатеље и на западу и на истоку. Данас много више грађана живи у државама које нису признале такозвано независно Косово, него у онима које су то урадиле”, рекао је председник Јединствене Србије.

СВЕ КОЈИ У РЕГИОНУ НАПАДАЈУ ВУЧИЋА, ПОЛИТИЧКИ БРИШУ ЊИХОВИ ГРАЂАНИ НА ИЗБОРИМА

“Нашег председника Александра Вучића индиректно нападају из држава које су некада чиниле Југославију и те који га нападају политички бришу њихови грађани на изборима. Бакир Изетбеговић је изгубио изборе, Мило Ђукановић је изгубио изборе, изгубиће их и Пленковић у Хрватској зато што грађанима у тим државама више није до старих милитатних и ратнохушкачких прича. Политика коју води Србија је мирољубива политика, политика у интересу грађана Србије и нас не интересује ни шта ради Бакир Изетбеговић ни Мило Ђукановић ни Андреј Пленковић. Србију интересује мир и економска сарадња, а проблем политичара у Хрватској, Црној Гори и Босни и Херцеговини је што Србија има бржи економски развој и што их је све престигла. Из Хрватске је много више грађана отишло од када је Хрватска постала члан Европске уније него пре тога. То је њихова неспособност, јер нису знали да искористе чињеницу да су члан Европске уније, да отварају фабрике, да повећају стандард својих грађана, да им инфлација буде што мања. Све је то Србија успела. Када ви не зависите економски од неких других држава и великих сила онда сами можете да доносите одлуке које нису штетне за ваше грађане као што ради Србија”, рекао је Марковић.