ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 01.02.2021.

ПАЛМА : НЕМАМ ПРАВО ДА СЕ НЕ ВАКЦИНИШЕМ

“Вакцинисао сам се Фајзеровом вакцином. Немам право да не примим вакцину. Сваког дана минимум 30 људи дође код мене и поздравим се са њима и разговарам. Данас је највећи проблем, што велики број грађана има вирус, а нема симптоме и ви не знате ко вам је пренео вирус. И ја када сам прошле године добио корона вирус, не знам од кога сам га добио”, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на телевизији Пинк. “Ја нисам видео да ни у једној држави постоје у понуди три врсте вакцина, да могу грађани да бирају осим у Србији. И друге државе имају паре, поготово неке јаке државе у Европи. Али Србија има респект у међународним односима. Србија се респектује. Зашто ? Зато што зна шта хоће, а шта неће и Србија је у економском смислу највише напредовала последњих 5 – 6 година. И државе које производе вакцине хоће да сарађују са Србијом захваљујући политици коју води председник Србије Александар Вучић, а морам и да кажем и захваљујући политици коју води и коју је водио као министар иностраних послова Ивица Дачић. И сигуран сам да ће Србија имати највише вакцинисаних грађана у односу на број становника. Поред тога код нас су најблаже мере у свету и немамо велики број заражених у односу на број становника као ни велики број умрлих. А у земљама Европске уније као што су Велика Британија, Немачка, Аустрија, Италија ништа не ради и имају далеко већи проценат и заражених и умрлих. У Србији и поред тога што све ради, држава помаже и раднике и предузећа и пензионере. Србија не набавља вакцину да би се такмичила, већ да би спасила животе својих грађана и то не може да оспори нико. И све то показује да је Србији место у Европској унији”, рекао је Марковић.

И ТАЊА ФАЈОН БИ ПОБЕГЛА СА САСТАНКА ОПОЗИЦИЈЕ У СРБИЈИ

“Опозицију у Србији не интересује ни економски напредак Србије ни међународна сарадња ни приступање Европској унији. Та Тања Фајон форсира неке људе и партије које су некада били на власти у Србији. Али када би нешто вечно могло да траје данас би и Џајић и Пикси и Бинић и Пантелић још играли фудбал. Предлог опозиције да се формира министарство за изборе је највећа глупост коју сам чуо на политичкој сцени Србије. То не би могла да каже ни секретарица у некој партији која се јавља на телефон. Траже да се промене изборни услови. И ја тражим да се промене изборни услови, да се врати цензус на 5 посто. Па ми на изборима не бирамо председника кућног савета ни портира. Бирају се народни представници у парламенту. И ми као народ морамо око нечега да се ујединимо. Ајде бар око вакцинације да се ујединимо. Имате ли ви из опозиције неког пријатеља у свету да наручите неку вакцину, а држава има пара да плати. Где су вам пријатељи ? Где су 6 милијарди долара из 2000. године ? Где су те паре ? То је питање за оне који су били на власти, а сада хоће да се врате. Ја позивам ту Тању Фајон да дође на састанак опзиције у Србији и да слуша како се они међусобно договарају. Када то чује она има да побегне и да каже “извините боли ме стомак, морам да се вратим кући”. Побегла би јер нема шта да чује” изјавио је председник Јединствене Србије.

ГЛАСАЋУ ПРОТИВ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ ХОМОСЕКСУАЛНИХ БРАКОВА

“Ја сам поносан што подржавам ову власт у Србији, јер има резултат, а то је и резултат и СПС -а и Јединствене Србије. Ја још нисам видео ниједан предлог да је стигао у парламент, а да је против интереса грађана Србије. И гласао сам за. И увек ћу гласати у интересу грађана Србије, а када мислим да нешто није у том интересу гласаћу против. Већ сада кажем, ако се појави предлог у парламенту за легализацију хомосексуалних бракова гласаћу против. Против сам да два мушкарца улазе у брак. Што се тиче увођења редовног војног рока, има доста аргумената за и доста аргумената против. Тренутно сам код тога фифти фифти. Ако ме неко убеди да је то добро за Србију и наше грађане, гласаћу за”, поручио је Драган Марковић Палма.

ОПОЗИЦИОНАРИ СЕ НОЋУ СЛИКАЈУ КОД “СТЕФАНА НЕМАЊЕ”

“Ови из опозиције долазе ноћу и сликају се поред споменика Стефану Немањи који критикују. Споменик је прелеп као и цео Савски трг. Народ који не држи до своје историје и не поштује своју традицију тај народ нестаје. Србија има добру будућност. Ја сам сигуран да ће све мање младих људи одлазити из Србије. Најбољи пример за то је светска легенда Стефан Миленковић који је цео свет обишао више пута и зна где се који хотел у свету налази, а вратио се у Србију са својом породицом. Такође и Новак Ђоковић, чији родитељи живе у Србији, а и он чим има времена између турнира долази у Србију”, казао је Марковић.

ДОЗВОЛИТИ ЗВЕЗДИ ТРЕЋИНУ МАРАКАНЕ ПРОТИВ МИЛАНА

“УЕФА је саопштила да дозвољава да на трибинама стадиона Црвене звезде у утакмици Лиге Европе против Милана буде попуњеност са трећином капацитета и то је око 15 000 гледалаца. И УЕФА је оценила да је у Србији стабилна епидемиолошка ситуација. За 20–ак дана ће се у Србији вакцинисати 50 посто становништва и када томе додамо оне који су имали корону и имају антитела онда су шансе за инфекцију веома мале. Да се ја питам ја би дозволио да буде на утакмици против Милана трећина стадиона и дозволио би и свадбе. Видите да се у 2020. години најмање деце родило. Будућност је да се улази у брак и да се рађају деца. Родитељи у Србији живе за то да ожене сина или удају ћерку и да направе свадбу” рекао је Марковић.