ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 09.06.2021.

ПАЛМА : ПРОТИВ СРБА СЕ ДО 1999. СПРОВОДИО РАТНИ ТЕРОРИЗАМ, А ПОСЛЕ И ЕКОНОМСКИ И ПОЛИТИЧКИ

„До 1999. године се против Срба спроводио ратни тероризам, у коме се Срби страдали на подручјима бивше Југославије где су живели, а од 1999. године се спроводио и економски и политички тероризам. Са економским тероризмом почела је Хрватска, када је повећала таксе на робе које се увозе из Србије, па чак и на робу која се извози из Србије и која транзитно пролази кроз Хрватску за друге државе. Хрватска то тада није могла сама да уради као нови члан Европске уније, јер Хрватска је тада, као и данас била и сада је месна зајдница Европске уније. То значи да је Хрватска тада за то имала подршку неколико држава чланица Европске уније и Сједињених Америчких Џава, јер тако нешто не стоји ни у једном међународном споразуму. Дуго смо чекали да се то обустави и нанели су нам велику економску штету. Након Хрватске су албанске привремене власти у Приштини увеле таксу од 100 посто на робу из Србије, иако на то нису имали право ни по једном споразуму, ни по Резолуцији 1244, ни по Споразуму о стабилизацији и придруживању, ни по Бриселском споразуму. И они су нам нанели велику економску штету“, изјавио је данас у Скупштини Србије, председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма, говорећи о Националној бази података за спречавање и борбу против тероризма. „ Ми морамо да се боримо онако како се синоћ борио председник Србије Александар Вучић на седници Савета безбедности Уједињених нација, аргументима и чињеницама. Србија више не сме да ратује и оно што је важно и што је показао председник Србије Алексндар Вучић је да се Србија данас поштује у међународним односима као економски стабилна држава. Када сте економски јаки и стабилни нико не може да вас уцењује“, рекао је Марковић.

У СРБИЈИ ДАНАС СПРОВОДЕ ПОЛИТИЧКИ ТЕРОРИЗАМ ЂИЛАС И ЊЕГОВИ. ЗА ЛАЖИ МОРА ДА СЕ ОДГОВАРА

„Ми у Србији данас имамо политички тероризам. Постоје неки који урушавају националне и државне интересе као што то ради Странка Слободе и правде Драгана Ђиласа. Које слободе и правде? Јел слобода Ђиласе да тучеш полицајце када те зауставе, да упадаш са моторном тестером у РТС, насилно у Скупштину Србије, да тучеш жену и таста, да чупаш знакове по улицама Београда. Шта си ти Ђиласе - саобраћајни техничар ? Ти си Ђиласе лопов. Јел то слобода и правда? Ми морамо да имамо закон да, када неко износи лажи да за то одговара. Због лажи Драгана Ђиласа и његове странке ми не отварамо поглавља у преговорима са Европском унијом. А да питамо ми Европску унију : „шта би ви радили са неким политичарем који је 2000. године имао 15 000 евра на рачуну, а данас има 619 000 000 евра“. Ми морамо да имамо закон да онај ко лаже сноси одговорност пред правосудним органима. Некада се то звало страни плаћеници и домаћи издајници, а данас су само домаћи издајници, а стране су паре“, рекао је Марковић.

МИНИСТАРКА ПРАВДЕ СРБИЈЕ : ПОЛИТИЧКИ АКТЕРИ МОРАЈУ ДА ПОШТУЈУ ИСТИНУ, А ЗА ЛАЖИ ЋЕ СЕ ОДГОВАРАТИ

Министарка правде Србије Маја Поповић рекла је, одговарајући Драгану Маковићу, да је неопходно да се у законски оквир имплементирају одредбе које ће натерати политичке актере да поштују истину и да изговарају истину и да се не могу служити лажима. „Наћи ћемо начин, да то не буде вербални деликт, да људи који изговарају лажи одговарају, финансијски, а видећемо да ли и кривично. Имајући у виду да ћемо мењати кривични законик то ће бити једна од тема за размишљање. Не може неко да изговор лажи, а да за то не сноси никакве последице“, рекла је министарка правде Србије.

УДРУЖЕЊЕ ЗА ЗАШТИТУ ЖЕНА „ИВА ЂИЛАС“

„Драган Ђилас и његове раднице иду по Србији и промовишу заштиту жена и удружење за заштиту жена и Фонд за алиментацију. Треба да се формира удружење за заштиту жена „Ива Ђилас“ и да се на тај начин заштите жене као што је Ива Ђилас, које су њихови мужеви тукли, њих и њихову породицу пред децом и нису хтели да плаћају алиментацију“, рекао је Драган Марковић Палма.