ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 15.12.2021.

ПАЛМА : СРБИЈА НАВИКЛА НА ПРИТИСКЕ, АЛИ ДАНАС СРБИЈА ВИШЕ НИЈЕ ЕКОНОМСКИ ЗАВИСНА КАО НЕКАДА, ПА ДА МОРА ДА СЛУША СВЕ ШТО СЕ КАЖЕ

“Познато је да је Србија нон стоп под неким огромним притиском и ми смо навикли и на горе. Није случајно да у исто време долази до притисака због Републике Српске, Косова и Метохије и да се дешавају блокаде и демонстрације. Издржаћемо и ово. Србија данас више није економски зависна као некада, када је Србија слушала све што јој се каже, чак и оно што је било штетно за Србију и наше грађане. Данас је Србија у самом врху по Бруто друштвеном производу, по бонитету, по приливу инвестиција, данас је Србија престигла неке државе које су биле испред нас. Србију су данас економски признале и европске економске силе”, изјавио је, гостујући на ТВ Хепи, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.
КАДА БИ BIG BROTHER (ДРАГАН ЂИЛАС) БИО ЗАШТИТНИК ЕКОЛОГИЈЕ НАМА БИ ТРЕБАЛЕ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ СА ДВА ФИЛТЕРА
На питање о улози опозиције у Србији предвођене Драганом Ђиласом, Марковић је рекао : “Не желим ни да помињем име том Big brother-u или Биг бизнисмену, јер чим чујем његово име диже ми се коса на глави коју немам. Тај човек, који је био на власти, данас затвара међународни аутопут, он то организује, плаћа и хтео је да буде на челу колоне, али је једва сачувао главу од обичних људи који су извиждали и њега и ону његову радницу (Мариника Тепић). Тај Big brother хоће да буде заштитник екологије. Када би он био заштитиник екологије нама би требале заштитне маске са два филтера, не само са једним филтером. Big brother или биг бизнисмен је показао шта зна док је био на власти. Али сада је његов проблем што су те еколошке организације политички јаче од његове странке и тог дела опозиције. Сетимо се само када је тај Big brother хтео да преузме покрет “Један од пет милиона” шта је од њега остало. Само једна студенткиња. Они кажу “загађен је Београд”. А пре 10 година нису мерили загађеност ваздуха у Београду, нису радили ти инструменти. И то онда када се 80 посто грађана Београда грејало на угаљ, а данас на гас. И то онда када су се возили много старији аутомобили него данас. Више не постоји та његова странка као политичка организација са програмом. За њега постоје само секунде и како доћи до парламента и ући у парламент. До парламента се може доћи сваки дан, али у парламент те могу послати само грађани на изборима. Али пре тога мораш да даш извештај о раду и да кажеш шта ћеш да радиш, ако ти грађани дају поверење, а тек онда да кажеш “ови су направили стотине километара аутопута, ја ћу миллион километара, ови су направили 5 клиничких центара, ја ћу 10”. Тај део опозиције је као када отац има седморо деце и свако од те деце хоће да код њега буде каса. Тако је из Демократске странке настало седам странака. Где је данас Демократска странка ? Уништена, блокирана, задужена, узимали кредите са великим каматама, а где су те паре ? То је прави пример рада тог Big brothera. Када се говори о 619 000 000 евра, у народу се обично каже “толико су му нашли, а где је оно што му нису нашли”. Постоје црне и беле паре. Црне су оне које су у јастуку, а беле су оне премазане свим бојама. И он каже “све сам радио по закону”, а тај закон је “ја сам градоначелник Београда и десна рука тадашњег председника Србије Бориса Тадића и сви ће да ме слушају”. И видели сте како је прошао Борис Тадић на изборима, баш због Big brothera и његових сарадника”, рекао је Драган Марковић Палма.