ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 09.03.2021.

ПАЛМА У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ ЕГИПТУ: ДОКУМЕНТ ДА ЈЕ ЕГИПАТ ПРИЗНАО КОСОВО НЕ ПОСТОЈИ, ЗВАНИЧНА ИЗЈАВА ЕГИПТА О ТОМЕ БИ МНОГО ЗНАЧИЛА СРБИЈИ

Председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма састао се данас у Хургади са гувернером Црвеног мора генералом Амр Ханафијем. У разговору Марковић и Ханафи су се сложили да билатерални односи две пријатељске државе иду узлазном путањом, али да простор за даље јачање економских односа и те како постоји.

Председник Јединствене Србије је рекао да највећи проблем Србије јесте једнострано проглашена независност Косова и Метохије, да је Србија добила информацију да у Египту не постоји никакав папир на коме стоји да Египат признаје независност наше јужне покрајине али да привремене приштинске институције броје Египат у земље које су их признале, и то само на основу једне изјаве бившег председника Морсија, три недеље пре његовог одласка са власти. Србији би јако значило ако би пријатељски Египат званично дао саопштење да такав документ о признању Косова не постоји. Рекао је и да су највећи ратни злочинци на Косову и Метохији данас у затвору у Хагу где им се суди за почињена злодела почињена у нашој јужној покрајини.

Гувернер Црвеног мора генерал Амр Ханафи је рекао да ће по том питању разговарати са својим колегама из Владе.

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА ЈЕ РЕКАО ДА ЈЕ СРБИЈА ДАНАС ЕКОНОМСКИ СТАБИЛНА И ЈАКА ДРЖАВА , ДРУГА У ЕВРОПИ ПО БРОЈУ ВАКЦИНИСАНОГ СТАНОВНИШТВА , ПРЕ СВЕГА ЗАХВАЉУЈУЋИ ПОЛИТИЦИ ПРЕДСЕДНИКА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА .

МАРКОВИЋ ЈЕ ИЗЈАВИО ДА ЕГИПАТ И СРБИЈА ИМАЈУ МНОГО ПРОСТОРА ЗА ЈАЧАЊЕ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ , ДА ЈЕ НЕДАВНО ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ЗА УВОЗ ЖИТА ИЗ СРБИЈЕ , ДА РАСТЕ И БРОЈ ТУРИСТА ИЗ СРБИЈЕ АЛИ ДА ТРЕБА ЈОШ ДОСТА РАЗВИЈАТИ И ЈАЧАТИ ПРИВРЕДНУ САРАДЊУ. ПОЗВАО ЈЕ ГОСПОДИНА ХАНАФИЈА ДА ДОЂЕ СА ПОЛИТИЧКО - ПРИВРЕДНОМ ДЕЛЕГАЦИЈОМ У СРБИЈУ , КАКО БИ ИНТЕЗИВИРАЛИ ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ ДВЕ ДРЖАВЕ .

100 ЛЕКАРА ОД 11-17. АПРИЛА ПУТУЈЕ У ХУРГАДУ У ПАЛМИНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ

Марковић је такође информисао свог домаћина да ће од 11-17. априла довести 100 лекара специјалиста и других медицинских радника из више клиника и градова из целе Србије у Хургаду, јер су они поднели највећи терет борбе против епидемије КОВИД 19. Марковић је за ово путовање обезбедио донаторе.

Изражавајући добродошлицу свом госту, гувернер регије Црвено море рекао је да је господин Палма данас дошао у свој град и своју канцеларију. Гувернер је истакао да ће се радо одазвати позиву и да ће са привредно - политичком делегацијом посетити Србију у најкраћем року. Сложио се да привредна сарадња између Египта и Србије треба и може бити већа, и да се радује све већем броју српских туриста који посећују Египат и регију Црвеног мора.

Драган Марковић Палма, са својом делегацијом у којој су Живота Старчевић, народни посланик и Горан Милосављевић, начелник Поморавског округа, као и амбасадор Србије у Египту господин Југослав Вукадиновић, у среду и четвртак ће имати још три важна састанка у престоници Египта, у Каиру. Састаће се са својим колегама народним посланицима у египатском Парламенту, са заменицом министра туризма Египта и са гувернером најмногољудније регије у Египту - гувернером Гизе.