ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 24.11.2020.

"У Србији постоји визија са логиком" изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма

“Радосна вест је да се Србија нашла на Лондонској берзи, а то значи да ће најмање два пута бити више заинтересовани страни инвеститори да доносе свој новац у Србију и да отварају нова радна места. Похвално је одлагање плаћање пореза за оне субјекте, који можда у овом тренутку нису наплатили своје производе. За локалне самоуправе је важан порез на апсолутна права јер та средства иду локалним самоуправама и повећаваће се изворни приходи и зато је веома важна економска стабилност државе, исплата редовних обавеза као што су плате и пензије и желим да похвалим што ће се од следеће године пензије исплаћивати по швајцарском моделу, по моделу једне од економски најстабилнијих држава на свету”, изјавио је данас у Скупштини Србије председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма. “Важно је рећи да се Србија данас равноправно такмичи са земљама Европске уније које су пре 7 – 8 година биле много јаче од наше земље у сваком смислу, а данас не само да се са таквим државама такмичимо, него и побеђујемо. Србија има добру будућност, а држава која има будућност има и самосталност, а то значи да неће више нико да тражи од нас нешто што је против наше воље, јер не зависимо од међународне помоћи. Неке моћне државе Европске уније су презадужене и морале су да продају нешто што је за њих огромно богатсво. Ја нећу да говорим које су то државе. Такође, узмите пример Италије, која је некада била симбол у свему за Србију, а данас је можда и најзадуженија држава у Европи по глави становника. Србија данас може свима у економском смислу да изађе на црту. Јединствена Србија ће гласати за овај сет финансијских закона, јер никоме не штети, а имаће користи сваки грађанин у овој држави. Најважније је да постоји визија са логиком у економском смислу, а визија са логиком није интуиција, па ви сада кажете “ја осећам нешто”. То није да одеш на трафику па купиш и прочиташ. То значи да си нешто радио у животу и осетио на својој кожи. И упоредиш се са комшијом, а под тим мислим на друге државе и онда констатујеш да добро радиш. Нашој коалицији СПС – Јединствена Србија нису важне функције, него нам је важно да где год да станемо, људи кажу “свака вам част имате добре и видљиве резултате. Србија треба да настави путем којим иде, а то је пут развоја, сигурности и пут будућности”, рекао је Марковић.

 

ВУЧИЋЕВ ГОВОР НА САХРАНИ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА ЈЕ БИО ПРАВОСЛАВНИ, А НЕ ПОЛИТИЧКИ

 

“Слушам неке који кажу на председник Србије Александар Вучић није требао да говори на сахрани Патријарха Иринеја. Његово говоро уопште није био политички, Његов говор је био православни и емотивни”, рекао је Марковић.

 

ПАЛМА : ЗАШТИТИ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ И СВЕ ГРАЂАНЕ ОД НАКУПАЦА И ТРГОВАЦА

 

“Имам питање за министра пољопривреде Србије, а то је како да зауставимо да пољопрривредни произвођачи вечно раде за накупце и трговце. Никада товна јунад нису била јефтинија него последњих месеци. Једно теле кошта 600 евра, а пољопривредни произвођач мора да га чува од 9 до 12 месеци. Пре пар месеци цена товних јунади је била 2,2 евра по килограму живе ваге, а данас 1, 7 евра. А цена у касапницама је остала иста. Где те паре иду ? И тако се прави дупла штета. И за пољопривредне произвођаче и за купце, односно све грађане који одлазе у продавнице и касапнице”, изјавио је данас председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије у Скупштини Србије Драган Марковић Палма. “Имајући у виду да пољопривредни произвођач једном годишње прима плату, односно једном годишње долази до пара и онај ко има 10 јунади у штали, на тај начин годишње губи између 3000 и 4000 евра. Не кажем да је за то крив министар пољопривреде, али мораће у тај посао да се укључи и инспекција да видимо где та разлика у цени одлази, јер се дешава да они који се баве прерадом меса и продајом у касапницама зарађују по два пута више у односу на набавну цену.

 

МОРАМО ДА РАДИМО И НОСИМО ТАЈ ВИРУС КАО ДА ЈЕ ОБИЧАН ГРИП

 

“Предлажем и да секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић обиђе ковид амбуланте и одељења и да обиђе и народне посланике који су заражени корона вирусом, јер Одаловић има имунитет. Сигуран сам да сви пацијенти у ковид одељењима имају максималну услугу и треба да се захвалимо свим здравственим радницима. Ја сам сигуран да 20 посто грађана Србије има вирус, а нема симптоме. И још једном би апеловао да се смање медијске поруке о корони. Ми морамо да радимо и носимо тај вирус као да је обичан грип. Да раде фабрике и да нам деца иду у школе. Ево неки градови су сами донели одлуку да да деца не иду у школе. Не може град да има такву аутономију. Аутономију над децом имају родитељи. Такође ми народни посланици треба да радимо и не сме да нас уплаши корона вирус”, рекао је Марковић.